Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους

Η Κυβέρνηση κατέθεσε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο που αφορά την υλοποίηση των προϋποθέσεων για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων (Visa Waiver Programme) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για συνεργασία σχετικά με τη χρήση ταξιδιωτικών πληροφοριών (Κυρωτικός) Νόμος τον 2024», εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου, το οποίο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να το καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για ψήφισή του σε Νόμο.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κύρωση, σύμφωνα με το άρθρο 169.2 του Συντάγματος, της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για συνεργασία σχετικά με τη χρήση ταξιδιωτικών πληροφοριών, η οποία υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον στις 17.6.2024

Η εν λόγω Συμφωνία, θεσπίζει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Κρατών, για την αξιολόγηση, επανεξέταση και ανταλλαγή Ταξιδιωτικών Πληροφοριών, καθώς και την ανάπτυξη αξιολογήσεων κινδύνων για την ταυτοποίηση συγκεκριμένων προσώπων που ταξιδεύουν διεθνώς και τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας κάποιου εκ των Συμβαλλομένων Μερών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE