ΠτΒ: «Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών»

ΠτΒ: «Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών»

Τα εθνικά κοινοβούλια, ανάμεσά τους και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν τη δυνατότητα να αναμορφώσουν και να διασφαλίσουν το κοινό μέλλον των λαών, θέτοντας ως επίκεντρο της δράσης τους την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας με αφορμή την 30ή Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κοινοβουλευτισμού με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Μαΐου 2018, η κ. Δημητρίου είπε πως η μέρα αυτή έχει στόχο να τονίσει τον σημαντικό ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στη διαμόρφωση των εθνικών και διεθνών πολιτικών αποφάσεων, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

"Η ημέρα αυτή μάς καλεί σε εγρήγορση, για να διασφαλίσουμε ότι τα κοινοβούλια ανά το παγκόσμιο θα καταστούν ισχυρά, διαφανή και αντιπροσωπευτικά, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία από λαϊκιστικά και εθνικιστικά κινήματα", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE