ΠΟΛΙΤΙΚΗ

48 χρόνια ΔΗΣΥ: «Προχωράμε μαζί χωρίς πισωγυρίσματα»

48 χρόνια ΔΗΣΥ: «Προχωράμε μαζί χωρίς πισωγυρίσματα»

48 χρόνια από την ίδρυση του, γιορτάζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Από τότε που ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης έβαλε τα θεμέλια για τη μεγαλύτερη Παράταξη του τόπου, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

48 χρόνια αγώνων για εδραίωση της Δημοκρατίας, αδιάλειπτων προσπαθειών για τερματισμό της κατοχής και ανατροπή των τετελεσμένων, πρωτοπορίας στην παραγωγή πολιτικών για πρόοδο, ανάπτυξη, οικονομική σταθερότητα, ευρωπαϊκή πορεία.

Σε επετειακή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη δέσμευση του Δημοκρατικού Συναγερμού από την ίδρυση του ήταν και είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη.

Η ιδρυτική μας διακήρυξη, τόνισε, είναι ένα ζωντανό κομμάτι, δεν είναι μόνο λόγια και αποτελεί τη σταθερή πυξίδα που μας κατευθύνει στο μέλλον, προσθέτοντας ότι η επαναβεβαίωση της αξίας της κλείνει οριστικά το κεφάλαιο για το ποια είναι η ιδεολογική μας φυσιογνωμία και κατεύθυνση.

Ζούμε στην εποχή των μεγάλων κρίσεων, επεσήμανε, και η αλήθεια είναι πώς κάθε μεγάλη κρίση ανέδειξε την αξία του Δημοκρατικού Συναγερμού. «Ήμασταν εκεί για να δώσουμε λύσεις, να χαράξουμε στρατηγική και πολιτικές».

Η κ. Δημητρίου τόνισε επίσης ότι οι νέες προκλήσεις χρειάζονται νέες λύσεις, απαιτούν ανανέωση και ανασυγκρότηση.

«Η ακρίβεια, οι δυσκολίες στην καθημερινότητα, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η ανοιχτή πληγή του εθνικού μας προβλήματος είναι ζητήματα που καίνε. Δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να τα αναβάλουμε. Χρειάζεται να δράσουμε άμεσα, να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν αφήσουμε πίσω τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και επικεντρωθούμε στη συλλογική μας αποστολή».

Τέλος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε κάθε μέλος της Παράταξης να σταθεί δίπλα στην ηγεσία, προκειμένου να εργαστούν σκληρά και αδιάλειπτα προς όφελος του τόπου, τιμώντας την παρακαταθήκη που παρέλαβαν. «Αυτό απαιτεί και περιμένει ο κόσμος από εμάς. Γιατί έξω από αυτή την αίθουσα δεν βρίσκονται τα «πολυτελή» προβλήματα των πολιτικών, οι εγωισμοί, οι αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές ατζέντες… Εκεί έξω βρίσκεται η κρίση της ιστορίας».

«Με σεβασμό στην ιστορία μας, σε αυτά τα 48 χρόνια, με πίστη στις αξίες μας και με όραμα για το μέλλον, προχωράμε μαζί χωρίς πισωγυρίσματα. Όπως αξίζει σε μια μεγάλη Παράταξη που σέβεται το παρελθόν της και δημιουργεί το μέλλον της» διαβεβαίωσε κλείνοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

Μαρτυρία και μέσω της Ιντερπόλ εξασφαλίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 54χρονου συλληφθέντα σε σχέση με την απάτη "πυραμίδα" γνωστής ως Metamax, ο οποίος φέρεται να υποσχόταν μεγάλα κέρδη και να παρουσιαζόταν ως «leader (ηγέτης)» της Metamax στην Κύπρο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε και αυτός θύμα της απάτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top