ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύπριοι ακαδημαϊκοί δημιούργησαν την Lab4Crypto – Παρέχει καινοτόμα εργαλεία για προβλέψεις ρίσκου και τιμών κρυπτονομισμάτων

Κύπριοι ακαδημαϊκοί δημιούργησαν την Lab4Crypto – Παρέχει καινοτόμα εργαλεία για προβλέψεις ρίσκου και τιμών κρυπτονομισμάτων

Ομάδα Κυπρίων ακαδημαϊκών από πεδία της Φυσικής και της Πληροφορικής ίδρυσαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο την Lab4Crypto, μια εταιρεία που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας του χαρτοφυλακίου τόσο θεσμικών όσο και ιδιωτών επενδυτών.

H Lab4Crypto δημιούργησε μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που παρουσιάζει, με απλό τρόπο, προηγμένη ανάλυση δεδομένων για περισσότερα από 20 κρυπτονομίσματα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o ιδρυτής και CEO της Lab4Crypto, Δρ Θεόδωρος Χριστοδούλου, σημείωσε ότι η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2024 και έχει ήδη 650 εγγεγραμμένους χρήστες. «Η Lab4Crypto απευθύνεται σε όλους, είτε έχουν εμπειρία σε crypto είτε όχι. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση των πολιτών στα κρυπτονομίσματα, καθώς πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον», τόνισε.

«Εκτός από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, η πλατφόρμα μας παρέχει μερικά από τα πιο προηγμένα εργαλεία που υπάρχουν στην αγορά για τη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του χαρτοφυλακίου των επενδυτών», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κανάλι της Lab4Crypto στο YouTube, όπου έχει ανεβεί δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό τόσο για τη χρήση της πλατφόρμας όσο και ευρύτερα για την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα, μέσα σε έξι μήνες έχουν εγγραφεί πάνω από 70 χιλιάδες χρήστες.

Τι παρέχει η πλατφόρμα της Lab4Crypto

Με απλά λόγια, οι χρήστες θα δουν στην οθόνη τους κάποια μαθηματικά που θα τους βοήσουν να επιλέξουν σε ποιο κρυπτονόμισμα θα επενδύσουν.

Ουσιαστικά, μέσω μαθηματικών μοντέλων, τα οποία αξιοποιούν παρελθοντικά δεδομένα, παρουσιάζονται προβλέψεις και αναλύσεις υπό μορφή διαδραστικών γραφικών παραστάσεων. Για κάθε μοντέλο, υπάρχει επεξήγηση τόσο σε βίντεο όσο και σε κείμενο, για το πώς λειτουργεί, τι σημαίνει και πώς το αξιοποιεί ο χρήστης για να λάβει αποφάσεις για την επένδυσή του.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πλατφόρμα της Lab4Crypto

1. Υψηλής ποιότητας πληροφορίες τόσο για αρχάριους όσο και προχωρημένους
2. Δωρεάν πληροφόρηση και εκπαιδευτικό υλικό στο κανάλι της στο YouTube
3. Πέντε παγκόσμιες πρωτοτυπίες σε μαθηματικά μοντέλα που τις βρίσκεις μόνο Lab4Crypto (Price vs Risk, Bottom Range Estimation, Fair Value Estimation, Total Crypto Market Capitalization Power Law και Total Crypto Market Capitalization Power Law Valuation), συν όλα τα μοντέλα που υπάρχουν ήδη στην αγορά
4. Ενημέρωση όλων των μοντέλων ανά 24 ώρες.

Λάβετε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία της Lab4Crypto

Το ThemaOnline σε συνεργασία με την Lab4Crypto προσφέρει στους αναγνώστες του δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα προηγμένα εργαλεία της για ένα ολόκληρο μήνα.

Κάντε εγγραφή εδώ χρησιμοποιώντας τον κωδικό Thema2024.

Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επαλήθευση πιστωτικής κάρτας και μπορείτε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας ανά πάσα στιγμή.

Δείτε πώς να υπολογίσετε το ρίσκο

Δημιουργία κοινότητας χρηστών

Οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε κοινότητα (Public και Premium) στο Telegram. Μέσω της κοινότητας υπάρχει πιο άμεση επαφή με την ομάδα της Lab4Crypto ενώ τα ίδια τα μέλη μπορούν να λύνουν απορίες μεταξύ τους, να συστήσουν προσοχή σε κάποια ζητήματα ακόμη και να μεταφέρουν χρήσιμες ειδήσεις.

Πώς πρέπει να σκέφτονται οι επενδυτές

Όσον αφορά το bitcoin, πρέπει να θεωρείται ως μια μακροχρόνια επένδυση. Το bitcoin δεν είναι απλά ένα επενδυτικό στοιχείο αλλά φέρει μαζί του και τεχνολογία. Μάλιστα, είναι ίσως το πιο προβλέψιμο περιουσιακό χρηματοοικονομικό στοιχείο καθώς ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία τα τελευταία 14 χρόνια. Όσον αφορά τα υπόλοιπα coins (altcoins) σημειώνεται πως όσα παραπάνω παρελθοντικά δεδομένα έχουμε τόσο πιο ασφαλείς μπορούν να είναι οι προβλέψεις. Για αυτό και μέσα στην πλατφόρμα περιλαμβάνονται coins τα οποία η ομάδα έχει ερευνήσει και καταγράψει ως τα πιο αξιόπιστα.

Εξελίξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Μετά την έγκριση του spot Bitcoin ETF (exchange-traded funds) στις ΗΠΑ, το Bitcoin έχει γίνει πλέον ένα ελεγχόμενο περιουσιακό στοιχείο, με επενδυτικές εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity να κρατούν εκ μέρους των πελατών πάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας σε Bitcoin (σε περίοδο μόλις 5 μηνών), σηματοδοτώντας την έναρξη του πιο επιτυχημένου ETF στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

Μαρτυρία και μέσω της Ιντερπόλ εξασφαλίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 54χρονου συλληφθέντα σε σχέση με την απάτη "πυραμίδα" γνωστής ως Metamax, ο οποίος φέρεται να υποσχόταν μεγάλα κέρδη και να παρουσιαζόταν ως «leader (ηγέτης)» της Metamax στην Κύπρο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε και αυτός θύμα της απάτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top