ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Σεξάγουμε πολιτισμό

Σεξάγουμε πολιτισμό

Μετά τον Φειδία στο Ευρωκοινοβούλιο η Κύπρος έστειλε και το γνωστό ιντερνετικό τρολ Νίκο Πελετιέ στο Power of Love γιατί είναι γνωστό ότι ως χώρα εξάγουμε πολιτισμό (του είδους που τρέμουμε ότι έρχονται οι αλλόθρησκοι αλλοδαποί με σκοπό να αλλοιώσουν).

Για τους αμύητους που δεν έχουν την τύχη και χαρά να γνωρίζουν τι εστί Νίκος Πελετιέ, φανταστείτε μια διασταύρωση 30άρη incel που μένει στο υπόγειο του πατρικού του, 80άρη βρακά με κοσμοθεωρία που αναβαθμίστηκε τελευταία φορά το ‘55 και Andrew Tate από το Temu. O τύπος αυτοπροσδιορίζεται ως life coach (ή πιο σωστά couch γιατί δεν πρέπει να σηκώθηκε ποτέ απ’ αυτόν) αλλά έγινε περισσότερο διαβόητος γνωστός από την παρουσία του στα σόσιαλ (κυρίως TikTok όπου απαριθμεί 64.000 followers) μέσω τον οποίων καλεί καθημερινά τα γνήσια αρσενικά να επανακτήσουν τη χαμένη τους κυριαρχία πάνω στις γυναίκες μέσω της επιστροφής σε πατροπαράδοτες αξίες όπως ο έλεγχος, η υπόταξη, ο χειρισμός, κανένα χαστουκάκι και φυσικά τον περιορισμό τους στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι η κουζίνα και η κρεβατοκάμαρα. Και τα θέτω πολύ πιο κομψά απ’ ότι ο αυτόκλητος “γκουρού σχέσεων” (α ναι, σας είπα ότι αυτολανσάρεται και ως ειδικός στις ερωτικές σχέσεις;) ο οποίος θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες, προορισμένες μόνο στο να υπηρετούν τους άνδρες, να είναι μητέρες, δούλες και φυσικά ερωτικές σκλάβες. Με κάθε ποστ ή βίντεο να ξεπερνά σε περιφρόνηση, απαξίωση και αγνό, ανόθευτο μίσος για τις γυναίκες το προηγούμενο, τύπος πραγματικά δεν παλεύεται, σε σημείο μάλιστα να αναρωτιέσαι στ’ αλήθεια αν όντως υπάρχει ή πρόκειται για bot, δημιούργημα κάποιου καταχθόνιου τρολ που έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Δυστυχώς είναι υπαρκτό πρόσωπο, 27 χρονών, κάτοικος Λάρνακας με καταγωγή από Λευκωσία, με ασαφή επαγγελματική ιδιότητα της σχολής Γιαννάκη Γιαννάκη, average εμφάνιση που δεν ρισκάρει ποτέ δεύτερη ματιά και γενικά μια flat, αδιάφορη, σχεδόν δημοσιοϋπαλληλίστικη περσόνα που ξεχνάς πέντε λεπτά μετά τη γνωριμία - αν δεν ανοίξει τον βόθρο που έχει για στόμα. Μετά δύσκολα ξεχνάς ή προσπερνάς. Για περίπου δέκα λεπτά, γιατί μετά γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πως ο τύπος το παίζει. Και βαριέσαι ήδη.

Δεν θα κάτσω φυσικά να αναλύσω τι οδηγεί έναν average, ανιαρό και πρακτικά χωρίς ζωή κομπλεξικό στο να επιζητά την (έστω αρνητική) δημοσιότητα μέσω των σόσιαλ, νομίζω δεν χρειάζεται να έχεις αποστηθίσει τα άπαντα των Φρόιντ και Γιουνγκ για να το ανακαλύψεις. Το αφήνω στους ειδικούς αν και η περίπτωσή του είναι τόσο εμφανής που οποιαδήποτε επαγγελματική διάγνωση με χρέωση θα έκανε τον ψυχίατρο να νιώθει ότι κλέβει εκκλησάκι. Θα σταθώ σε δύο σημεία πέρα από τον ίδιο. Το πρώτο έχει να κάνει με το following. Όπως και ο Andrew Tate (σαφώς το είδωλο του Πελετιέ αλλά φανταστείτε ένα κινέζικο knock off που γράφει πάνω Abibas) έτσι και το δικό μας κακέκτυπο έγινε το poster boy κάθε βλαμμένου, μισογύνη incel που θα πεθάνει αγάμητος επειδή πιστεύει ότι φταίνε οι γυναίκες “που θέλουν μοντέλα, κοιλιακούς και χοντρά πορτοφόλια” (όταν δεν είναι “τσούλες, γαμιόλες ή λεσβίες”) και όχι γιατί είναι ένας πρώτης τάξεως μαλάκας που θέλει τη γυναίκα δούλα και κυρά και μισεί όποια προτιμάει για ευνόητους λόγους να γαμηθεί με έναν κάκτο παρά μαζί του. Αυτοί είναι κυρίως το fan club του Πελετιέ και του κάθε Πελετιέ, που δικαιολογούν, επικροτούν και αναδημοσιεύουν τον μισογύνικο βόθρο. Και ξεθαρρεύουν όλο και περισσότεροι μέρα με τη μέρα γιατί πιστεύουν ότι με τη δημοτικότητα τέτοιων τύπων στα σόσιαλ (η κολυμβήθρα του Σιλοάμ που μετατρέπει κάθε ρηχό και ευτελές “τίποτα” σε trend που ωριμάζει σαν το γάλα) ξεπλένεται και κανονικοποιείται η ρητορική μίσους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ακροδεξιά με την οποία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Βασικά νομίζουν πως η συμπεριφορά τους είναι legit αλλά είναι τόσο ηλίθιοι που δεν συνειδητοποιούν ότι με το να εκφράζονται ανοιχτά κονιορτοποιούν κι εκείνη τη μικρή πιθανότητα να ξεγελαστεί κάποια γυναίκα και να τους πλησιάσει, χάνοντας έτσι εκείνες τις δυο-τρεις πολύτιμες ώρες μαζί της πριν τους πάρει χαμπάρι και το βάλει έντρομη στα πόδια. Οπότε εάν κάνει κάποιο καλό ο Πελετιέ στην κοινωνία, είναι ότι κάθε ποστ του μαζεύει τους ομοϊδεάτες του όπως μια αχνιστή κουράδα τις μύγες. Και ξέρουμε ποιοι είναι. Το ίδιο και η Αστυνομία.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στο Power of Love. Το ριάλιτι του ΣΚΑΪ και του Sigma είναι αυτό που ονομάζεται bottom feeder, δηλαδή συχνάζει στον πάτο (όπως άλλωστε και το κανάλι του Δία) και συντηρείται με ό,τι αποφάγια πέσουν από πάνω. Επειδή είναι πάμφθηνο (γυρίζεται στην Τουρκία σε παραγωγή του διαβόητου παραγωγού Ατζούν Ιλίτζαλι κολλητού του Ερντογάν), με βλακώδες concept και απροκάλυπτα trashy συγκεντρώνει ακριβώς τα αποφάγια των επαγγελματιών παικτών ριάλιτι, από κάγκουρες και ψώνια μέχρι attention whores, ανθυποσελέμπριτις και τον... Πελετιέ που πραγματικά δεν θα μπορούσε να βρει καταλληλότερο όχημα για την απαρχαιωμένη μπουρδολογία του και το show πιο πετυχημένο κράχτη-αντίδοτο στη διαρκώς συρρικνούμενη τηλεθέασή του. Αν και η παρουσία του εκεί προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα (γιατί προφανώς στο Power of Love περίμεναν να δουν από Γλύκατζη Αρβελέρ και πάνω) στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ζευγάρωμα φτιαγμένο στον παράδεισο: η κατάντια των σόσιαλ συναντά εκείνη της ελληνικής τηλεόρασης.

You just can't make this shit up!

ΥΓ Μη σας φανεί παράξενο αν δούμε αύριο μεθαύριο και τον Πελετιέ να φιγουράρει σε κάποιο ψηφοδέλτιο ως "αντισυστημικός" υποψήφιος. Ήταν να μην γίνει η αρχή... 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Πέγεια: Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Στέλιο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

Επίθεση Ρέμου στις Αρχές: Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον Νόμο, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Εντοπισμός κινητών και ναρκωτικών σε επιχείρηση Αστυνομίας στις φυλακές - Σε εξέλιξη η έρευνα για τη βόμβα

Ελένη Μενεγάκη: Ανακοίνωσε το τέλος της από το καθημερινό - «Σβήνω το λαμπάκι μου και δεν θα ξανά μπω» - Δείτε Βίντεο

Όταν ο Φειδίας ανακαλύπτει... «δωρεάν» ανθρακούχο νερό στο Ευρωκοινοβούλιο - Παραδέχεται αποτυχία και επιστρέφει με poll στους followers του - Δείτε βίντεο

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top