ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες δύο μέρες φωτογραφία που απεικονίζει παιδιά σε νηπιαγωγείο της επαρχίας Πάφου.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται μια αναμνηστική πλακέτα με φωτογραφία και τα ονόματα των παιδιών. Ο λόγος ότι σε αυτή τη τάξη παρατηρώντας τα ονόματα φαίνεται πως δεν είναι ελληνικά. Παράλληλα, από την ανάρτηση και τα ονόματα μπορούν να ταυτοποιηθούν τα παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, δόθηκαν οδηγίες στο ΤΑΕ Πάφου να εξετάσει την υπόθεση. Στον «φακό» των ερευνητών μπαίνουν και τα σχόλια στις αναρτήσεις για τυχόν αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Παράλληλα, ερευνούν για το ποιος έκανε την ανάρτηση αρχικά και ποιοι προχώρησαν σε αναδημοσιεύσεις.

Πάντως, σε ανακοίνωσή της χθες 2/7 η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου, εκφράζει την απογοήτευσή της και σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες διερεύνησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Παρά την προηγούμενη σχετική Ανακοίνωσή μου ημερ. 20/6/2024, και τις Αποφάσεις που εκδίδονται, με απογοήτευση παρατηρώ ότι από χθες γίνεται αναδημοσίευση, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίας σχολικής φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονται και ταυτοποιούνται παιδιά και δάσκαλοι. Στην ανάρτηση / δημοσίευση αναγράφονται τα πλήρη ονοματεπώνυμα των μαθητών.

Σε ορισμένες από τις αναρτήσεις έχει γίνει προσπάθεια απόκρυψης της ταυτότητας των ατόμων με κάλυψη των προσώπων τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθόσον περιλαμβάνονται τα πλήρη ονοματεπώνυμα τους.

Σε συνέχεια της προηγούμενης μου Ανακοίνωσης με την οποία υπενθυμίζω ότι, οι αναρτήσεις, δημοσιεύσεις, αναδημοσιεύσεις, ή αναπαραγωγές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και φωτογραφιών τα οποία ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα φυσικά πρόσωπα συνιστούν πράξεις επεξεργασίας, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, επιπρόσθετα σημειώνω ότι ο Κανονισμός περιλαμβάνει διατάξεις με βάση τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει αυξημένο επίπεδο προστασίας για παιδιά.

Καλώ τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τερματίσουν την αναδημοσίευση της φωτογραφίας, προς το συμφέρον των παιδιών αυτών, που αποτελούν ευάλωτη κατηγορία ατόμων.

Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες διερεύνησης.

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top