ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχικό: Πώς προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της εκτέλεσης οι Αρχές - Οι κρίσιμες καταθέσεις και οι κινήσεις του δολοφόνου

Ψυχικό: Πώς προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της εκτέλεσης οι Αρχές - Οι κρίσιμες καταθέσεις και οι κινήσεις του δολοφόνου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 54χρονου μέσα στο αυτοκίνητό του στο Ψυχικό.

Το θύμα ήταν τοπογράφος – μηχανικός, συνιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας με έντονη δραστηριότητα στη Μύκονο. Από εκεί αναμένεται να ξεκινήσουν και οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να αναζητήσουν τα κίνητρα της μαφιόζικου χτυπήματος το πρωί της Τρίτης (2/7).

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Πάρο και στην Ίο. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τους… επόμενους προορισμούς των αστυνομικών στην προσπάθειά τους να βρουν στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ερευνούν και τη μαφία της Μυκόνου

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παράλληλα να βρουν βίντεο, για να διαπιστώσουν αν ο δράστης ή οι δράστες τον παρακολουθούσαν από την ώρα που έφυγε από το σπίτι, ενώ έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους κάλυκες για εξέταση, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε μια ολόκληρη γεμιστήρα.

Την ίδια στιγμή, ερευνούν να δουν αν πίσω από τη δολοφονία αυτή βρίσκεται η μαφία της Μυκόνου. Παράλληλα εξετάζουν κάθε φάκελο με τον οποίο ασχολήθηκε ο τοπογράφος και με υποθέσεις που ασχολήθηκε και είχαν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης. Δηλαδή αν υπήρχαν κάποια αγροτεμάχια που έγιναν «φιλέτα» και οικόπεδα και πως έγινε αυτή η αλλαγή και σε ποιους ανήκαν όταν ήταν αγροτεμάχια. Επίσης θα ελεγχθούν τι έγιναν μετά, αν έγιναν οικόπεδα, αν πουλήθηκαν και αν χτίστηκαν.

«Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα τον σκοτώσουν»

Στην Μύκονο θα αναζητήσουν την άκρη του νήματος οι αστυνομικοί προκειμένου να διαλευκάνουν τα κίνητρα της μαφιόζικου χτυπήματος το πρωί της Τρίτης (2/7) στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στο Ψυχικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 54χρονος τοπογράφος.

Το θύμα είχε πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί για αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο, το μαφιόζικο χτύπημα, να έχει άμεση σχέση με τη μαφία της Μυκόνου.

Από τη Μύκονο... στην Πάρο και την Ίο

Ο 54χρονος ήταν ένας επαγγελματίας τοπογράφος που τον γνώριζαν όλοι στη Μύκονο. Είχε πολύ έντονη επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί και όλοι τον χαρακτηρίζουν ως έναν πάρα πολύ καλό τοπογράφο, ο οποίος αναλάμβανε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και στην Πάρο και στην Ίο.

Τα βλέμματα στη μαφία της Μυκόνου

Η αστυνομία μελετά ήδη φακέλους στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον δράστη. Ψάχνουν να δουν αν πίσω από τη δολοφονία αυτή είναι η μαφία της Μυκόνου. Η έρευνα ωστόσο θα επεκταθεί και στην Πάρο και στην Ίο καθώς εκεί είχε επεκτείνει και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Οι Αρχές, στέκονται επίσης σε μια ειδίκευση που είχε το θύμα σε οικόπεδα κοντά στον Αιγιαλό. Επίσης εξετάζουν κάθε φάκελο με τον οποίο ασχολήθηκε ο τοπογράφος και με υποθέσεις που ασχολήθηκε και είχαν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης. Δηλαδή αν υπήρχαν κάποια αγροτεμάχια που έγιναν «φιλέτα» και οικόπεδα και πως έγινε αυτή η αλλαγή και σε ποιους ανήκαν όταν ήταν αγροτεμάχια. Επίσης θα ελεγχθούν τι έγιναν μετά, αν έγιναν οικόπεδα, αν πουλήθηκαν και αν χτίστηκαν.

Τέλος, είναι γνωστό πως είχε πολύ καλή σχέση με έναν εργολάβο στη Μύκονο και το πιο σημαντικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το real estate. Ένα ζήτημα άλλωστε που έχει ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων στα νησιά και έχει φτάσει και στα όρια του οργανωμένου εγκλήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο.

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο.

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top