ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Δεν τίθεται σε αργία παρά την ποινική υπόθεση εναντίον του

Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Δεν τίθεται σε αργία παρά την ποινική υπόθεση εναντίον του

Ο Υπουργός Εσωτερικών, βάσει της σχετικής με το πιο πάνω θέμα γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας, αποφάσισε να μην θέσει σε αργία τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για την αργία του Δημάρχου Αγίας Νάπας, η εν λόγω απόφαση λήφθηκε έχοντας υπόψη ότι η έναρξη και η ολοκλήρωση της έρευνας των υπό διερεύνηση αδικημάτων ή/και η καταχώριση της ποινικής υπόθεσης εναντίον του υπό αναφορά ατόμου, έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος των προνοιών του άρθρου 113 του περί Δήμων Νόμου του 2022 [Ν. 52 (I)/2022].

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο εν ισχύ μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2024 περί Δήμων Νόμος (Ν.111/1985) δεν περιείχε ανάλογες διατάξεις με το άρθρο 113 του περί Δήμων Νόμου του 2022 για αργία αιρετών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζαννέττου δεν θα μπορούσε να τεθεί σε αργία.

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ προέβη σε τοποθέτηση αναφέροντας:

 

«Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μην θέσει σε αργία τον δήμαρχο Αγίας Νάπας-Σωτήρας που δικάζεται στο Κακουργιοδικείο για υπόθεση πλαστογραφίας και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σε σχέση με ευρωπαϊκά κονδύλια. Όσο δε για τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας πολύ φοβόμαστε ότι θυσίασε τη θεσμική αξιοπιστία και την αντικειμενική αμεροληψία στο βωμό των σκοπιμοτήτων. Οι νομικισμοί δεν έχουν καμιά βάση, όταν είναι γνωστό και το πνεύμα της νομοθεσίας και η πρόθεση του νομοθέτη για αυτό το ζήτημα.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και η Νομική Υπηρεσία προστατεύουν τον υπόδικο συναγερμικό δήμαρχο, ο οποίος θα ηγείται του Δήμου την ίδια ώρα που θα δικάζεται στο Κακουργιοδικείο, ανεξάρτητα από το τεκμήριο αθωότητας.

Είναι άραγε αυτά τα ήθη και αυτή η πολιτική ηθική που θέλουν να διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη δημόσια ζωή του τόπου;»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Χαμός με Πελετιέ στο Power of Love: Η απιστία είναι διαφορετική για τον άνδρα από τη γυναίκα - Βίντεο



Φονικό στην Πάφο: Έπεσε στο έδαφος η μητέρα του θύματος την ώρα του πυροβολισμού – Υπό 8ημερη κράτηση ο δράστης

Φονικό στην Πάφο: Έπεσε στο έδαφος η μητέρα του θύματος την ώρα του πυροβολισμού – Υπό 8ημερη κράτηση ο δράστης

Ενώπιον Δικαστηρίου, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης o 50χρονος δράστης για τον φόνο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 03 Ιουλίου, στην Πέγεια με θύμα 43χρονο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top