Τραγωδία στη Λάρνακα - Έχασε τη ζωή του 56χρονος εκπαιδευτής αλόγων σε παραλία
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής σε παραλία στη Λάρνακα.
Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, οι τάφοι χρονολογούνται από την ύστερη ελληνική και ρωμαϊκή εποχή.
Οι προκαταρκτικές μελέτες στις μούμιες που ανακαλύφθηκαν έδωσαν νέες πληροφορίες για ορισμένες ασθένειες που ήταν διαδεδομένες εκείνη την εποχή.
Το νεκροταφείο χρησιμοποιήθηκε από τον έκτο αιώνα π.Χ. έως τον τρίτο αιώνα μ.Χ.
Σχετικά με την αρχιτεκτονική διάταξη των τάφων που ανακαλύφθηκαν, οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν θολωτή είσοδο που προηγείται ανοιχτή αυλή που περιβάλλεται από πλινθόκτιστους τοίχους, ενώ άλλοι είναι λαξευμένοι απευθείας στον βράχο του βουνού.
Επεσήμανε ότι, μέσω αυτών των στοιχείων, εικάζεται πως η μεσαία τάξη των κατοίκων του Ασουάν θάφτηκε σε αυτό το μέρος του νεκροταφείου, ενώ το πάνω μέρος του διατέθηκε για την ταφή της ανώτερης τάξης.
Μελέτες και αναλύσεις ακτίνων Χ διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία στις μούμιες που ανακαλύφθηκαν, για να καταλάβουν πώς ήταν αυτοί οι άνθρωποι τους όσον αφορά το σχήμα του προσώπου, το φύλο και την ηλικία κατά τον θάνατο και εάν ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα ασθένειας ή όχι.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις