ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω - Πέντε τραυματίες, μηνύματα από το 112

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω - Πέντε τραυματίες, μηνύματα από το 112

Επίπονο αποδεικνύεται για ακόμη μία νύχτα το έργο της πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα πύρινα μέτωπα. Οι πιο εκτεταμένες πυρκαγιές εντοπίζονται σε Κω και Χίο ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον οι φωτιές σε Μονεμβασιά και Κρήτη.

Σε φωτογραφίες και βίντεο αποτυπώνεται το εύρος των πύρινων εστιών, τη στιγμή που έχει γίνει γνωστό πως τραυματίες είναι τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής (συνταξιούχος Πυροσβέστης) με εγκαύματα από την πυρκαγιά της Χίου, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο από τη Χίο:



Σημειώνεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 τόσο για εκκένωση της Καρδάμαινας στην Κω όσο και για εκκένωση στο Μετόχι της Χίου.

Σε προηγούμενη ενημέρωση για τις φωτιές, ο Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης ανέφερε πως η κατάσταση στη Χίο είναι δύσκολη. Συνολικά, και στις δύο φωτιές επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες: 68 στην Κω και 142 στη Χίο. 

 ko4
 
ko1
 
ko

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

51 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές.


Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.


Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες.


Επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.


Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.


Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.


Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες.


Πριν από λίγα λεπτά εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καταφύγι Ηρακλείου Κρήτης και για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής εκδόθηκε μήνυμα από το 112.


Τονίζουμε ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων.


Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση.


Φωτογραφίες από τη φωτιά στην Κω:

kws__2_

kos-arthrou

kws__3_

kws__1_

kos0

leoforioo_2

leoforio_2

kos5

kos4

kos2

kos1

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με το alithia.gr, είναι τέτοιο το πύρινο φορτίο, που στις δύο το μεσημέρι, το σύννεφο του καπνού, ήταν ορατό και στην πόλη της Χίου. 

Πού εστάλησαν μηνύματα από το 112

Το 112 έστειλε μήνυμα για τις φωτιές τόσο στην Κω όσο και στη Χίο.

«Ενεργοποίηση 112. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έλαβαν όσοι είναι στην Κω.

Λίγο πριν τις 19:30, εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112.

112



«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στη Χίο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έγραψε το μήνυμα σε όσους είναι στη Χίο.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Δήμο Γόρτυνας

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κοντά στους Αγίους Δέκα. Στην επιχείρηση από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και αέρος, αλλά και τεχνικά μέσα και υδροφόρες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν και να επιχειρούν στο σημείο, που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, Γιάννη Λεονταράκη ο κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες στον Αρχαιολογικό χώρο ήταν ορατός, πλην όμως η άμεση κινητοποίηση και η καθοριστική,όπως τόνισε, συμβολή των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις, εξάλειψε κάθε ενδεχόμενο. Επιπλέον, υπήρξε εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Ανείπωτη θλίψη: 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στα κατεχόμενα - Τι κατέδειξε η νεκροτομή

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



ΠτΔ: Απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ  - «Φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ»

ΠτΔ: Απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ - «Φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ»

Το ΑΚΕΛ φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σχέση με το θέμα των 28 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top