ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: Ούτε σεντ στην Αστυνομία - Οι απλήρωτοι Αστυνομικοί και ο χαρακτηρισμός «χαραμοφάηδες»

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: Ούτε σεντ στην Αστυνομία - Οι απλήρωτοι Αστυνομικοί και ο χαρακτηρισμός «χαραμοφάηδες»

Ο μηδενικός συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την Αστυνομία, οι απλήρωτοι αστυνομικοί και μια καταγγελία που τους χαρακτηρίζει «χαραμοφάηδες» είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την συντεχνία πέρα των ορίων υπομονής.

Χείμαρος ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζιδης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

Αρχικά ο κ.Λοϊζίδης μίλησε για την απόφαση Υπουργικού να μην δοθεί ούτε σεντ από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό στην Αστυνομία. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον πρώτο συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2024, χωρίς ωστόσο να περιλάβει την Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο κ.Λοϊζίδης «Έγινε παραδοχή ότι ούτε καν ζητήσαμε (η ηγεσία). Δεν ξέρω αν εγώ, η συντεχνία μου και οι αστυνομικοί είμαστε σε άλλη αστυνομία. Εμείς βλέπουμε τη δουλεία μου γίνεται στην πρώτη γραμμή, πόσο έχει ανέβει ο φόρτος εργασίας»

«Εάν νομίζουν ότι δεν υπάρχουν ανάγκες τότε να κατεβούν στην πρώτη γραμμή», συμπληρώνοντας για τις περιπτώσεις τόσο για τους δόκιμους αστυνομικούς όσο και τους αστυνομικούς που δεν πληρώνονται.

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε «Να προσέξουν γιατί αυτή τη φορά είμαστε άξιοι να κλείσουμε τον κρατικό τομέα με απεργίες. Το λέω και το τονίζω», εξηγώντας ότι «Οι αστυνομικοί αυτό που μπορούν να κάνουν είναι διαμαρτυρία με πολιτική περιπολία».

Εν συνεχεία ο κ.Λοϊζιδης, έθεσε προβληματισμούς ως προς τον Υπουργό Οικονομικών «Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών πήρε μόνο το κομμάτι που λέει για τους μισθούς;
Το κομμάτι που του έστειλε το ΔΝΤ χθες που του λέει μονιμοποίησε τους αορίστου χρόνου με μετάταξη τις χιλιάδες για να μην σου επηρεάζει το μισθολόγιο πλέον με άλλες θέσεις γιατί δεν το λέει; ». Ενώ τόνισε το Σχέδιο το οποίο υπόδειξε εδώ και 3-4 χρόνια η Συντεχνία «Ισότητα».

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις συντεχνιών από το κράτος, κατέθεσε την άποψη του οτι θα πρέπει να σταματήσουν, ώστε να απεξαρτηθούν οι συντεχνίες και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο εξάρτησης.

Από την άλλη μίλησε για τα θέματα Πρωτοκόλλων και πως στην πράξη δεν μπορούν να υλοποιηθούν. « Όσα πρωτόκολλα και αν κάνουν στις κόλλες αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Και αν θέλουν να δουν τι είναι η αστυνομία, αυτοί που κάνουν τα πρωτόκολλα και βάζουν 50 σελίδες για ένα επεισόδιο και είναι ένας αστυνομικός και πρέπει να κάνει 150 ενέργειες, να έρθουν κάτω να τους δείξουμε την πράξη. Πρωτόκολλα που κάνουν για απαλλαγούν από την ευθύνη κάποιοι που βρίσκονται ψηλά στην ηγεσία...πλέον δεν περνούν».

Τέλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου μέλος της ηγεσίας χαρακτήρισε τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής ως «χαραμοφάηδες»

«Σε χθεσινή συνάντηση που είχα στην Ακαδημία, μέλος της ηγεσίας χαρακτήρισε με την λέξη χαραμοφάηδες τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top