Στα τηλέφωνα ο Υπ. Υγείας - Συνεχίζει τις προσπάθειες για άρση της απεργίας των γιατρών

Στα τηλέφωνα ο Υπ. Υγείας - Συνεχίζει τις προσπάθειες για άρση της απεργίας των γιατρών

Συνεχίζει τις προσπάθειες του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, προκειμένου να αρθεί η 48ωρη απεργία, που εξήγγειλαν οι γιατροί του δημοσίου, στις 2-3 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ σε σχέση με τις επαφές για αποφυγή της απεργίας, ο κ. Δαμιανός έχει «συνεχείς και εντατικές» τηλεφωνικές επαφές από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί του δημοσίου εξήγγειλαν 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου καθώς, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες τους, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από την πρόταση που τους έγινε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων των γιατρών, που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων.

Στο μεταξύ, να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας απεργίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, με ανάρτηση του, το Σάββατο, στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ», ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η απεργία θα αποφευχθεί.

Τους κάλεσε, επίσης, να δείξουν συνεργασία, υπευθυνότητα και κατανόηση ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συμφωνία που θα είναι προς όφελος όλων.

Και το Υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα, ενώ ζητά τα όποια αιτήματα των εργαζομένων να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του ΟΚΥπΥ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη και η επανένωση της Κύπρου μπορεί να προσφέρει για όλους τους ανθρώπους της απίστευτες ευκαιρίες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE