ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και ο οργανισμός τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση λόγω της έντονης εφίδρωσης.

Είναι γνωστό ότι η σωστή ενυδάτωση είναι το παν για την υγεία μας. Γνωρίζατε όμως ότι δεν χρειάζεται να πίνετε μόνο νερό για να καλύψετε τις ανάγκες σας για ενυδάτωση;

Μπορεί το νερό να ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος και να εμποδίζει την αφυδάτωση, ωστόσο υπάρχουν πολλές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις και να προσφέρουν ενυδάτωση.

Η αυξημένη έκθεσή μας στον ήλιο επιβάλλεί να είμαστε πιο προσεκτικοί στην διατροφή που επιλέγουμε.

Ανεξάρτητα από τις τροφές που προσφέρουν ενυδάτωση, η ημερήσια πρόσληψη νερού θα πρέπει να είναι πάνω από δυο λίτρα.

Η εγγεγραμμένη Διαιτολόγος και Διατροφολόγος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, Γιώτα Βλάσιου, αναφέρει στο ThemaOnline, τροφές τις οποίες μπορείς να καταναλώσεις και προσφέρουν ενυδάτωση.

Προτάσεις για το καλοκαίρι:

Φρούτα: Επέλεξε να βάλεις στην διατροφή σου φρούτα , όπως καρπούζι, πεπόνι, μάγκο, ανανά. Μπορείς να φτιάξεις είτε φρουτοσαλάτα, είτε σε χυμό είτε σε smoothies. Εκτός από υγρά θα δώσετε στον οργανισμό σας βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Το Καρπούζι έχει 91,45% περιεκτικότητα σε νερό , οι φράουλες 90,95%, το πεπόνι 89,82%, τα ροδάκινα 89%, τα Πορτοκάλια 86,75%, ο ανανάς 86% και τα Μήλα 85,56%, το μάγκο 83%

Λαχανικά: Κατανάλωσε αρκετά λαχανικά, είτε σε στιλ σαλάτας είτε ως συνοδευτικά, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποια λαχανικά και να φτιάξεις χυμό πχ χυμό καρότο, χυμό αγγουράκι-καρότο-σέλινο.

Το αγγουράκι έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό , το Σέλινο 95,43%, η Ντομάτα 94.52%, το Πράσινο κολοκύθι 92,73%, τα Πράσινα φυλλώδη λαχανικά 91,4%, το Μπρόκολο 89,3%, τα Λεμόνια 88-89%, τα Καρότα 88,29%.

Σαλάτες: Κάνε το δικό σου συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά και απόλαυσε ένα δροσερό γεύμα.

Smoothies: Φτιάξε smoothies με φρούτα και λαχανικά ή φτιάξτε smoothies με φρούτα γάλα με χαμηλά λιπαρά ή γάλα καρύδας ή και αμυγδάλου.

Παγωμένο τσάι: Το φυσικό παγωμένο τσάι μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης. Δοκίμασε τσάι τζίντζερ ή λεμόνι ή Λουίζα

Χυμοί: Κάνε το δικό σου πείραμα με τα πιο ενυδατικά φρούτα και απόλαυσε το χυμό σου ο οποίος θα προσφέρει και ενυδάτωση και βιταμίνες. Δοκίμασε χυμό με αγγούρι, με σπανάκι και μήλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται

Νέα τραγωδία: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 79χρονος Μιχαλάκης Γεωργίου που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε

Χειροπέδες σε 41χρονο: Τον «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Καταζητείτο στη Γερμανία για οικονομική απάτη

Power of Love: Προκλητικός και πάλι ο Πελετιέ - «Όταν η γυναίκα κλαίει μπροστά σου το κάνει για να σε χειραγωγήσει»



Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Η τελευταία πράξη της αποστολής της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ φαίνεται ότι γράφτηκε στο Λονδίνο κατά τη συνάντηση που είχε η κα Ολγκίν με τον Ερσίν Τατάρ, η οποία σύμφωνα με κύκλους γύρω από τον κατοχικό ηγέτη είχε την αναμενόμενη κατάληξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top