ΚΥΠΡΟΣ

Διάλογος με τους Νέους – Eθελοντισμός και αναπηρίες στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Power in YOUth» από τον ΚΟΚΕΝ

Διάλογος με τους Νέους – Eθελοντισμός και αναπηρίες στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Power in YOUth» από τον ΚΟΚΕΝ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Power in YOUth» πραγματοποίησε στις 26 Ιουνίου 2024 συζήτηση και διάλογο με τους νέους στον πολυχώρο «Υφαντουργείο» στη Λευκωσία.

Στην συζήτηση συμμετείχαν φορείς χάραξης πολιτικής και νέοι/νέες από Κέντρα Νεότητας καθώς και από αγροτικές και αστικές περιοχές τις Κύπρου.

Την διοργάνωση της συζήτησης ανέλαβε ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας με συνεργάτες την Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.) και την Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών.

Ομιλητές της συζήτησης ήταν ο Χρηστάκης Νικολαΐδης, Πρόεδρος της ΚΥ.Σ.Ο.Α. η Μαρίνα Γεωργίου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Κωφών, Ο Ανδρέας Αποστόλου Βουλευτής, Βουλή των Αντιπροσώπων και ο Κυριάκος Τσιουπανής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η Δρ. Αργυρώ Φελλά, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Εθελοντισμός και Αναπηρίες» από τον Νικόλα Νικολαΐδη διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά για τα θέματα αναπηρίας στην Κύπρο και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση και τις γνώσεις τους αναφορικά με τις αναπηρίες.

Στόχος της συζήτησης ήταν να καταγραφούν απόψεις και εισηγήσεις για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες σε εθελοντικές δραστηριότητες. Οι απόψεις και εισηγήσεις θα αποτελέσουν συμπληρωματική δομή του εγγράφου πολιτικής, το οποίο θα ετοιμαστεί και θα υποβληθεί σε αρμόδιους φορείς εντός του 2024.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top