ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή χάδι σε αστυνομικό που προκάλεσε θανατηφόρο - Δυο χρόνια μετά

Ποινή χάδι σε αστυνομικό που προκάλεσε θανατηφόρο - Δυο χρόνια μετά

Πρόστιμο και όχι ποινή φυλάκισης, επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος το 2022, ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση της ΥΚΑΝ.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος με το δικαστήριο να επιβάλλει στον αστυνομικό πρόστιμο €2.500, 6 βαθμούς ποινής και στέρηση άδειας οδήγησης για ένα μήνα.

Γιατί επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο; Όπως σημείωσε ο δικαστής, οι συνθήκες διάπραξης του αδικήματος «ανάγονται σε στιγμιαία αβλεψία του κατηγορούμενου και σε συνδυασμό με το λευκό ποινικό μητρώο του, την απουσία βαθμών ποινής και τον πρότερο έντιμο βίο του» έκρινε ότι αρμόζουσα ποινή είναι αυτή του προστίμου, και όχι της φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2022 στις 14:00 το απόγευμα. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε όχημα στον δρόμο Αγίας Άννας-Ψευδά. Σε κάποιο σημείο, ο Γάλλος 70χρονος (Alain Merheje) μόνιμος κάτοικος Κύπρου, επιχείρησε να διασταυρώσει τον δρόμο όπου και παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο αστυνομικός.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέκυψε τρεις μήνες αργότερα.

Το Δικαστήριο, έλαβε σοβαρά υπόψη μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο της οικογένειας του 70χρονου όσο και άλλων μαρτύρων και έκρινε πως η παράλειψη του κατηγορούμενου να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημά του ή να αποφύγει τον πεζό από αριστερά, «συνιστά στιγμιαίο σφάλμα κάτω από την αγωνία και πίεση της στιγμής, που υπαγόρευε άμεση αντίδραση επιλογής», το οποίο «έστω και στιγμιαίο, προκάλεσε την ανωτέρω επικίνδυνη κατάσταση, η οποία επέφερε τον θάνατο του πεζού».

Ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» εξηγεί την διαδικασία και πως προήλθε η εν λόγω απόφαση, αναλύοντας συγκεκριμένα στοιχεία της υπόθεσης.

Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top