ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Σαφής αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση στη δήλωση ΕΛΚ»

Αννίτα Δημητρίου: «Σαφής αναφορά σε ισχυρή στήριξη προσπαθειών ΗΕ για επανένωση στη δήλωση ΕΛΚ»

Σαφή αναφορά στο Κυπριακό περιλαμβάνουν τα δέκα στρατηγικά σημεία στα οποία εστιάζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες πριν τη σύνοδο κορυφής.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε πως το Κυπριακό εντάχθηκε στις προτεραιότητες του ΕΛΚ για το μέλλον της ΕΕ «μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και αρχηγών αντιπολίτευσης, που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κατέληξε σε «Δέκα Σημεία Στρατηγικής για μια Δυνατή Ευρώπη η οποία να προστατεύει και να διαμορφώνει το μέλλον», όπως είναι ο τίτλος του σχετικού έγγραφου.

«Μάλιστα μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταφέραμε να εντάξουμε σε αυτό και το Κυπριακό» σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Το κείμενο περιλαμβάνει «σαφή αναφορά για ισχυρή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επανένωση της πατρίδας μας, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ καθώς και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών» πρόσθεσε.

Η αναφορά στην Κύπρο περιλαμβάνεται στο 10ο σημείο του εγγράφου, κάτω από την υποκεφαλίδα «μια Ευρώπη που είναι έτοιμη για το μέλλον» και αφορά την οικοδόμηση μιας «ισχυρής και αποτελεσματικής ΕΕ που θα ηγηθεί με επιτυχία στο μέλλον».

«Συνεχίζουμε την ισχυρή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες των ΗΕ για την επανένωση της Κύπρου, στη βάση με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, τις νομοθεσίες, τις αξίες και αρχές της ΕΕ» αναφέρει το κείμενο. «Στεκόμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε με απτό τρόπο και να αναβαθμίσουμε τις προσπάθειες των οποίων ηγούνται τα ΗΕ» προστίθεται.

Στην ίδια υποκεφαλίδα περιλαμβάνεται αναφορά στο ότι «η Ευρώπη πρέπει να μιλά με μια φωνή στον κόσμο και χρειάζεται έναν κοινό Υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ» και ότι πρέπει να «διασφαλιστεί το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προτείνει νομοθεσίες».

Στη δήλωση της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε και ότι «παράλληλα επενδύουμε στην αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης μέσω και της PESCO και κυρίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και ολιστικά την παράνομη μετανάστευση, προστατεύοντας τα εξωτερικά μας σύνορα και ενισχύοντας τη Frontex».

«Ενισχύουμε παράλληλα την ανταγωνιστικότητα προωθώντας την πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη, την οικονομική και κοινωνική πολιτική, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, κάνουμε τους πολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς απέναντι στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα με ενδυνάμωση της Europol» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «κτίζουμε μια πραγματική Ενεργειακή Ένωση και μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας».

«Μέσω του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει λόγο, ρόλο και υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό και εθνικό συμφέρον στα μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν. Συμβάλλουμε στο κοινό όραμα για μια Κύπρο ασφαλή, με κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική. Προχωράμε μόνο μπροστά για την Ευρώπη που θέλουμε, για την Ευρώπη που θέλουμε να προστατεύσουμε» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top