ΠτΔ: Συζήτησε με Μελόνι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για νέα ηγεσία θεσμών ΕΕ

ΠτΔ: Συζήτησε με Μελόνι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για νέα ηγεσία θεσμών ΕΕ

Σε σχέση με τις διαβουλεύσεις για τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην ηγεσία των θεσμών της ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνάντησή τους πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Σχετική ανάρτηση με φωτογραφία από το τετ-α-τετ των δυο ηγετών έκανε στο X (πρώην Twitter) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για συνάντηση «ενόψει της συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ενόψει της συζήτησης των 27 για την ηγεσία των θεσμών, πραγματοποιούνται εντατικές επαφές, μεταξύ άλλων με στόχο να εξασφαλιστεί και η στήριξη της κ. Μελόνι στο πακέτο το οποίο έχουν συμφωνήσει προκαταρκτικά οι διαπραγματευτές των τριών πολιτικών ομάδων που στηρίζουν δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται πως όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την άφιξη του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το βράδυ της Τετάρτης είχε επικοινωνία με την κ. Μελόνι σε σχέση με τα ζητήματα που εγείρει η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως σε κάποια από αυτά συμφωνεί μαζί της.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία από την οποία «κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι έχει εξαιρεθεί, ότι έχει αποκλειστεί», δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλει «μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, των καλών σχέσεων που έχουμε με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας» και τονίζοντας ότι «θα βρούμε μια λύση η οποία να είναι συλλογική».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.