ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: Εντολή για επίσπευση διαδικασιών - Οι οικονομικές ατασθαλίες, το πόρισμα και το Συνοδικό Δικαστήριο

Μονή Αββακούμ: Εντολή για επίσπευση διαδικασιών - Οι οικονομικές ατασθαλίες, το πόρισμα και το Συνοδικό Δικαστήριο

Σύντομα αναμένεται το πόρισμα να ολοκληρωθεί και να φθάσει στα χέρια του Συνοδικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και των δυο μοναχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Τετάρτη ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να κλείσει σύντομα η υπόθεση.

Επιπρόσθετα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε την Τετάρτη, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, την ανανέωση για άλλες οκτώ ημέρες του διατάγματος προσωποκράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη και Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου, σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους του Μοναστηριού και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807.000.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας , Χρίστος Ανδρέου, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», συνεχίζεται η έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες και για άλλα αδικήματα που μπορεί να προκύψουν.

Από την άλλη ο Θεολόγος , Χριστάκης Ευσταθίου μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ανέφερε ότι πιθανότατα την άλλη εβδομάδα να ολοκληρωθεί το πόρισμα και να παραδοθεί στο εξαμελές συνοδικό δικαστήριο.

Ο δικηγόρος , Μιχάλης Παρασκευάς, τόνισε σημαντικά ζητήματα που αναδεικνύονται από την υπόθεση πέρα από το θέμα της οικονομικής δραστηριότητας της εκκλησίας, εξηγώντας ότι η λειτουργία του ζαχαροπλαστείου της Μονής , θεωρείτο και ως αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς όταν κάποιος δεν φορολογείται δεν έχει όφελος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top