Βγαίνει μπροστά η Κυβέρνηση και τοποθετίται για το μπλόκ της Ρωσίας στα ΜΜΕ

Βγαίνει μπροστά η Κυβέρνηση και τοποθετίται για το μπλόκ της Ρωσίας στα ΜΜΕ

Η απόφαση της Κυβέρνησης της Ρωσίας να απαγορεύσει την πρόσβαση σε πέραν των 80 ΜΜΕ στο εσωτερικό της χώρας- στα οποία περιλαμβάνονται και τρία ΜΜΕ της Κύπρου –  συγκρούεται κατάφωρα με αρχές και αξίες, στις οποίες βασίζεται η ίδια η δημοκρατία και ο πλουραλισμός που την ενισχύει, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Η  πρόσβαση στην ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση, η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, της λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και η ελευθεροτυπία υπηρετούν ως συγκλίνουσες αρχές, ως ατομικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα και ως πυλώνες θεμελίωσης και θωράκισης της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.