ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔ: Εκλέγονται την Πέμπτη τα μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΟΕΔ: Εκλέγονται την Πέμπτη τα μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου

Συνέρχεται αύριο Πέμπτη, στη Χοιροκοιτία, στο Κέντρο Όασις, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12.30, το Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, στο οποίο μετέχουν οι νεοεκλεγέντες/είσες 100 Γενικοί Αντιπρόσωποι.

Στο Συμβούλιο θα γίνει κατάθεση της εντολής από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλογή των μελών του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για την τετραετία 2024-2028.

Θα ακολουθήσει κατάθεση των απόψεων των Κινήσεων γύρω από τα εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και άλλα θέματα που απασχολούν τον διδασκαλικό Κλάδο. Σε επόμενο στάδιο θα οριστεί από το Ε.Δ.Σ., το Τακτικό Παγκύπριο Συμβούλιο των Γενικών Αντιπροσώπων, το οποίο και θα εγκρίνει το Πρόγραμμα Δράσης της Οργάνωσης για την τετραετία.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, είπε ότι αύριο Πέμπτη, στις 09:00, πραγματοποιείται το Εκλογικό Παγκύπριο Συμβούλιο των Γενικών Αντιπροσώπων, το ανώτατο καθοδηγητικό σώμα της οργάνωσης και στο πλαίσιο αυτής της συνέλευσης θα γίνει ο καταρτισμός των συλλογικών οργάνων της ΠΟΕΔ.

Σημείωσε ότι θα επισημοποιηθούν τα ονόματα του 13μελούς Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα εκπροσωπούνται οι τέσσερις κινήσεις αναλογικά στη βάση και των αποτελεσμάτων των εκλογών , αλλά και ο καταρτισμός των Επαρχιακών Επιτροπών της Οργάνωσης.

Ερωτηθείσα ποια θέματα καλείται το νέο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο να διαχειριστεί και ποιο θεωρείται το πιο καυτό από τα εκπαιδευτικά ζητήματα, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι το νέο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα θέματα που αφορούν στη στελέχωση τόσο του πρωινού σχολείου όσο και του απογευματινού – προαιρετικού ολοήμερου σχολείου.

Καλείται, συνέχισε η κα. Βασιλείου, να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθεί την εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών πολιτικών, έτσι ώστε να εφαρμοστούν στη βάση και των θέσεων της Οργάνωσης, αλλά και των συμφωνηθέντων.

«Αναφέρομαι στην προς τα κάτω επέκταση της δημόσιας υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης, στην ολοκλήρωση της επέκτασης του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος, στην αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, υπάρχουν και πολλά ανοικτά θέματα, τα οποία χρήζουν διαχείρισης, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που αναμένεται να ξεκινήσει.

Για παράδειγμα, σημείωσε, η Νομοθεσία για το Νέο Σύστημα Διορισμών ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις αλλά και ανάγκη διατήρησης του καταλόγου διοριστέων και μετά το 2027, η θεσμοθέτηση εργασιακού πλαισίου για τους αντικαταστάτες/τριες εκπαιδευτικούς, η διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας των σχολικών μονάδων και η ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων σε ό,τι αφορά στα αυξημένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, η θεσμοθέτηση διαδικασιών σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες κατά εκπαιδευτικών κ.ά.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε, παράλληλα, ότι ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει έντονα το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι και το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

«Ζητούμενο είναι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μάθησης για παιδιά, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό. Είναι επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών έτσι ώστε όσο το δυνατόν ενωρίτερα, το θέμα αυτό να βρει οριστική επίλυση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μπορούν να καλύψουν τη Συνέλευση μεταξύ 09:00 και 12:30 για να πάρουν πλάνα και δηλώσεις, εάν και εφόσον το επιθυμούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top