Νίκες της Κεντροαριστεράς σε τέσσερις μεγάλους δήμους στην Ιταλία

Νίκες της Κεντροαριστεράς σε τέσσερις μεγάλους δήμους στην Ιταλία

Η ιταλική κεντροαριστερά, με μεγαλύτερη δύναμη το Δημοκρατικό Κόμμα, κατάφερε να υπερισχύει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις όπου χθες και σήμερα Δευτέρα διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων, η κεντροαριστερή συμμαχία υπερισχύει σε τέσσερις από τις πέντε πρωτεύουσες περιφερειών στις οποίες στήθηκαν οι κάλπες. Πρόκειται για το Μπάρι, την Φλωρεντία, την Περούτζια και την Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας. Στο Καμπομπάσο, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μολίζε, κερδίζει η Κεντροδεξιά.

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και λόγω του ότι θα είμαι η πρώτη γυναίκα, δήμαρχος της Φλωρεντίας. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, ένας μοναδικός μαραθώνιος», δήλωσε η Σάρα Φουνάρο, η οποία δέχτηκε τα συγχαρητήρια της (εικονιζόμενης) γραμματέως του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν.

«Αναγνωρίζω την νίκη του Βίτο Λετσέζε, οι πολιτικές ισορροπίες της πόλης μας δεν αλλάζουν. Θα πρέπει να προβληματισθούμε, όμως, για το ότι στον δεύτερο γύρο, ψήφισε λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των εχόντων δικαίωμα», δήλωσε από την πλευρά του ο κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος, Φάμπιο Ρομίτο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE