ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Οι μάχες εναντίον Χαμάς φτάνουν στο τέλος, ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Νετανιάχου: Οι μάχες εναντίον Χαμάς φτάνουν στο τέλος, ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι η φάση των έντονων μαχών εναντίον της Χαμάς πλησιάζει στο τέλος της, αλλά τόνισε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα ελέγχει πλέον τη Λωρίδα της Γάζας.

Μόλις τελειώσουν οι έντονες μάχες στη Γάζα, τόνισε ο Νετανιάχου, αυτό θα επιτρέψει στο Ισραήλ να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των έντονων μαχών, θα έχουμε τη δυνατότητα να μετακινήσουμε μέρος των δυνάμεων στα βόρεια. Και θα το κάνουμε αυτό. Πρώτα και κύρια για αμυντικούς σκοπούς. Και δεύτερον, για να φέρουμε τους κατοίκους μας (που έχουν απομακρυνθεί λόγω των μαχών) πίσω στα σπίτια τους», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη του ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14.

«Αν μπορέσουμε, θα το πετύχουμε διπλωματικά αυτό. Αν όχι, θα το κάνουμε με άλλο τρόπο. Αλλά θα φέρουμε (τους κατοίκους) πίσω στα σπίτια τους», τόνισε.

Πολλές ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο έχουν εκκενωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε επίσης την απόρριψή του στην ιδέα η Παλαιστινιακή Αρχή, με έδρα τη Δυτική Όχθη, να διοικήσει, στη θέση της Χαμάς, τη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top