ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Άλλη γλύκα να σε κακοποιεί Κυπραίος, σωστά;

Άλλη γλύκα να σε κακοποιεί Κυπραίος, σωστά;

Την αρχή έκανε μια αρκετά δημοφιλής Κύπρια TikToker την οποία, να πω την αμαρτία μου, ακολουθούσα γιατί την έβρισκα αστεία και ένα αρκετά ανοιχτόμυαλο άτομο. Σε ένα “σοβαρό” βίντεο-μανιφέστο η influencer ως άλλη Κάρεν (κατά τη δική της παραδοχή) ξέσπασε κατά μιας παρέας αλλοδαπών ανδρών που τραβούσαν βίντεο την ίδια αλλά και άλλες γυναίκες και κορίτσια στην παραλία των Φοινικούδων.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Κατά καιρούς έχουν αναρτηθεί παράπονα από γυναίκες για αντροπαρέες που συγκεντρώνονται σε διάφορες -κυρίως αστικές- δημοφιλείς παραλίες του νησιού και βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους γυναίκες με μαγιό - εννοείται εν αγνοία τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τα βίντεο είτε είναι για προσωπική χρήση, αποστέλλονται σε φίλους ή αναρτώνται σε ειδικές σελίδες και προφίλ των σόσιαλ με χιλιάδες followers. Χρειάστηκε όμως η παρέμβαση μιας επώνυμης για να πάρει το ζήτημα διαστάσεις, να κάνε τον γύρο των συμβατικών media και να φτάσει μέχρι τις Αρχές που κίνησαν αμέσως διαδικασία όπως συμβαίνει άλλωστε στο 100% των περιπτώσεων όπου εμπλέκεται κάποιος επώνυμος.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Η TikToker επιστράτευσε το δημοφιλές στάτους της και τη στρατιά των δεκάδων χιλιάδων followers για να επιστήσει την προσοχή σε ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς περνούσε σχεδόν απαρατήρητο. Και θα το πετύχαινε εάν έμενε στο πρόβλημα αυτό καθ’ αυτό και δεν κλωτσούσε τη γαβάθα με το γάλα μετατρέποντας το ζήτημα σε φυλετικό και μετατοπίζοντας το κέντρο βάρος αλλού. Βλέπετε το πρόβλημα της influencer δεν ήταν ότι άγνωστοι άνδρες τραβούσαν βίντεο της ίδιας, της κόρης της και άλλων γυναικών αλλά το ότι ήταν αλλοδαποί άνδρες που το έκαναν αυτό, όπως τόνιζε ξανά και ξανά φτύνοντας με απέχθεια πρακτικά τη λέξη. Εκτός του ότι ταυτίστηκε ανοιχτά με την Κάρεν («έγινα όπως την πελλή την Κάρεν που φωνάζει μες στο δρόμο»), δηλαδή τη ρατσίστρια/ομοφοβική/συντηρητική λευκή γυναίκα που βλέπει ως δυνητικό κλέφτη/βιαστή/δολοφόνο οποιονδήποτε δεν μοιάζει με εκείνη, στο καπάκι ξεστομίζει αυτό που πραγματικά ήλπιζα να μην ακούσω, τη μόνιμη μαλακία που ξεστομίζει όποιος θέλει να δικαιολογήσει κάποιο ρατσιστικό παραλήρημα: «Μετά μας λένε ότι γινόμαστε ρατσιστές, πως να μην γίνεις ρατσίστρια με όλα τούτα που συμβαίνουν». Και το αποκορύφωμα, αντιγράφοντας τις αρχιέρειες του βάναυσου ρατσιστικού ρόλου, τις τύπισσες του Cow Βυζί, αναρωτήθηκε έαν έπρεπε «να κατέβουν οι δικοί μας οι Κυπραίοι και να κάνουν τους αλλοδαπούς σιμιθκιά». Γιατί για την αυτοαποκαλούμενη Κάρεν κάθε Κυπραίος άντρας είναι λόγω καταγωγής 100% ασφαλής: δεν τραβάει βίντεο, δεν στέλνει το καβλί του στον Messenger, δεν παρενοχλεί, δεν χουφτώνει, δεν βιάζει. Γι’ αυτό και τους καλούμε “να κάνουν σιμιθκιά” τους κακούς αλλοδαπούς που είναι όλοι ανώμαλοι και εν δυνάμει βιαστές, σωστά;

Δυστυχώς τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με γυναίκες που πίστεψαν πως ο σύντροφός τους ήταν ασφαλής γιατί ήταν ντόπιος, όμορφος, με λεφτά, από καλή οικογένεια και με περίοπτη θέση στην κοινωνία.

Όπως ανέφερα, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως γιατί δεν μπορείς να αγνοήσεις κάποια που α) έχει πάνω από 100 χιλ. followers και β) πήρε σβάρνα σε μια μέρα ΟΛΕΣ τις τηλεοπτικές εκπομπές από Αγαπητού μέχρι Αριστοτέλους. Αλίμονο στις ανώνυμες που καταγγέλλουν δύο και τρεις φορές τους κακοποιητές πρώην τους πριν η Αστυνομία πάει απλά για να παραλάβει το πτώμα τους. Έτσι λοιπόν πολύ γρήγορα βρήκαν έναν λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβαίνουν παράνομα βίντεο από κυπριακές παραλίες όπου φιγουράρουν εννοείται εν αγνοία τους κυρίως γυναίκες με μαγιό, να κολυμπούν, να περπατούν ή να κάνουν ηλιοθεραπεία. Όπως αποκαλύφθηκε, τον λογαριασμό, που για κάποιο λόγο έχει χιλιάδες followers (αλήθεια, αν θέλεις να δεις γυναίκες με μαγιό δεν μπορείς να πας, ξέρω γω, στη γαμημένη παραλία;) διαχειριζόταν (έχει διαγραφεί πλεόν) 26χρονος -γκασπ!- Κυπραίος ο οποίος μάλιστα έβγαζε ένα αρκετά σεβαστό εισόδημα σε βάρος των ανυποψίαστων γυναικών που γίνονταν άθελά τους περιεχόμενο.

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο προφίλ όπου έστελναν τα βίντεο που οι αλλοδαποί perverts που εξόργισαν τη Σκαλιώτισσα Κάρεν αλλά το γεγονός ότι ένας Κυπραίος actually θησαύριζε από αυτή την αδιάκριτη, ενοχλητική και προσβλητική ενασχόληση, πέρασε απαρατήρητο από τον ακροδεξιό όχλο που μαζεύτηκε με πυρσούς και τσουγκράνες κάτω από το βίντεο-μανιφέστο της ουρλιάζοντας “ΕΛΑΜ και πάλι ΕΛΑΜ να ξεβρωμίσει ο τόπος”.

Για να τελειώνουμε με τα αυτονόητα γιατί άρχισε να κουράζει. Η κακοποιητική συμπεριφορά δεν είναι θέμα φυλής αλλά φύλου. Ευθυνόμαστε οι άντρες κυρίως γιατί πολλοί από εμάς είναι πρώτα μαλάκες και μετά λευκοί, μαύροι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Κυπραίοι ή Πακιστανοί. Όταν ιεραρχείς την καταγωγή ψηλότερα από την ίδια την πράξη, τότε μετατοπίζεται αλλού η κουβέντα και διακρίνεται το πραγματικό σου πρόβλημα που προφανώς ΔΕΝ είναι η παράνομη πράξη. Κι αυτό είναι λάθος. Ένα άδικο, τραγικό και καταστροφικό λάθος τις ολέθριες συνέπειες του οποίου φυσικά και δεν αντιλαμβάνονται γιατί προέχουν τα likes, τα views και τα viral μανιφέστο που φέρνουν ακόμα περισσότερο δημοτικότητα και έσοδα. Και -όχι διαφορετικά από τον συλληφθέντα διαχειριστή του επίμαχου προφίλ- σε βάρος των χιλιάδων ανυποψίαστων νόμιμων, φιλήσυχων, εργατικών και καθ’ όλα νορμάλ αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και γίνονται σχεδόν καθημερινά σάκος του μποξ και εφαλτήριο καριέρας για το κάθε Μελόνι-wannabe.

Τι θα λέγατε για να ξεβρωμίσει πραγματικά ο τόπος να απελαύνονται ΟΛΟΙ οι κακοποιητές ανεξαρτήτως καταγωγής;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Σε δηλώσεις προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top