Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Τo Σάββατο 20 Ιουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκονται στην Κύπρο, ο πρώτος στις ελεύθερες περιοχές κι ο δεύτερος στα κατεχόμενα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Την είδηση φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα  «Ο Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι το ταξίδι Μητσοτάκη προέκυψε με πρωτοβουλία της Λευκωσίας. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να παραστεί στην κεντρική αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής, που οργανώνει η Κυπριακή Δημοκρατία κάθε χρόνο στο προεδρικό.

Ο κύριος Μητσοτάκης, που αποδέχθηκε την πρόσκληση, θα είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός, που θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή του 1974.

Την ίδια ώρα, στα κατεχόμενα, την έναρξη των πανηγυριών θα κηρύξει ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης, Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση και θα εκφωνήσει ομιλία στην ψευδο-βουλή του κατοχικού καθεστώτος.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE