Ιράν: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον ράπερ Τουμάζ Σαλεχί

Ιράν: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον ράπερ Τουμάζ Σαλεχί

Το ανώτατο δικαστήριο του Ιράν ανέτρεψε την θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον ράπερ Τουμάζ Σαλεχί με κατηγορίες που συνδέονται με την περίοδο αναταραχών στη χώρα, το 2022-2023, όπως ανήρτησε σήμερα στην πλατφόρμα Χ ο δικηγόρος του.

"Η θανατική ποινή του #Τουμάζ_Σαλεχί ανατράπηκε και με βάση την απόφαση επί της έφεσης...του Ανώτατου Δικαστηρίου, η υπόθεση θα ανατεθεί σε (άλλη) αρχή για εξέταση", έγραψε στο Χ ο δικηγόρος Αμίρ Ραϊσιάν.

Δεν υπήρξε άμεση επίσημη επιβεβαίωση της απόφασης.

Τα τραγούδια του Σαλεχί υποστήριζαν τις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από τον θάνατο στη διάρκεια αστυνομικής κράτησης της Μαχσά Αμινί, μιας νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί γιατί δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE