Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν από ρωσικές βόμβες σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο, ανακοίνωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν σε αστική περιοχή το μεσημέρι. Διασώστες εργάζονται στην περιοχή όπου επλήγη.


Το Χάρκοβο απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το σύνορο με τη Ρωσία. Η πόλη αυτή των περίπου 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων έχει στοχοθετηθεί πολλές φορές από τις ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια των σχεδόν 28 μηνών πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα εξαπέλυσε μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον ουκρανικών ενεργειακών δομών στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Ρωσία στοχοθέτησε ενεργειακές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τη στρατιωτική παραγωγή καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.

Στην επίθεση εξαπολύθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη και πλοία, μαζί με drones.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.