ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Αυξημένα είναι τα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στην Κύπρο, με την πληρότητα των παιδιατρικών θαλάμων στο Μακάρειο Νοσοκομείο, να βρίσκεται στο 70%.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι η πληρότητα βρίσκεται στο 70% των παιδιατρικών θαλάμων.   

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, πρόκειται για περιστατικά τα οποία παρατηρούνται κάθε χρόνο, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα αντιμετωπίζονται εκτός νοσοκομείου, διότι θεωρούνται ήπιες λοιμώξεις είτε του γαστρεντερικού, είτε του αναπνευστικού.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν παιδιά στη κοινότητα τα οποία νοσούν με κοκκύτη, που είναι βρέφη με μικροβιακές πνευμονίες.

Όπως σημείωσε ο Δρ. Ηλία, είναι αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που νοσούν με πνευμονίες και πρόσθεσε ότι ο λόγος είναι κάποιο στέλεχος ενός μικροβίου που λέγεται πνευμονόκοκκος, ο οποίος φαίνεται να είναι ανθεκτικός στα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά.

Συμβουλές για τους γονείς και τα παιδιά

Ο Δρ. Ηλία συμβουλεύει τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα και παρατεταμένα στον ήλιο όπως επίσης και να μην αφήνουν τρόφιμα έξω από το ψυγείο διότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τρόφιμα αλλοιώνονται με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι ευάλωτα στην εκδήλωση γαστρεντερίτιδας. Σημείωσε επίσης ότι, όταν τα παιδιά είναι άρρωστα πρέπει να μένουν περιορισμένα στο σπίτι αλλά και να αερίζονται περιοδικά οι κλιματιζόμενοι χώροι.

Την ίδια ώρα πρόσθεσε πως θα πρέπει να κάνουν κατανάλωση άφθονων υγρών, φρούτων και λαχανικών.

Αυτό που ανησυχεί, όπως δήλωσε ο Δρ. Ηλία, είναι τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο εμβολιασμός των παιδιών ενώ για τον κοκκύτη σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιάζονται και οι εγκυμονούσες και το στενό οικογενειακό περιβάλλον ώστε να προφυλαχτούν τα νεογνά, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται

Νέα τραγωδία: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 79χρονος Μιχαλάκης Γεωργίου που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε

Χειροπέδες σε 41χρονο: Τον «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Καταζητείτο στη Γερμανία για οικονομική απάτη

Power of Love: Προκλητικός και πάλι ο Πελετιέ - «Όταν η γυναίκα κλαίει μπροστά σου το κάνει για να σε χειραγωγήσει»



Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Η τελευταία πράξη της αποστολής της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ φαίνεται ότι γράφτηκε στο Λονδίνο κατά τη συνάντηση που είχε η κα Ολγκίν με τον Ερσίν Τατάρ, η οποία σύμφωνα με κύκλους γύρω από τον κατοχικό ηγέτη είχε την αναμενόμενη κατάληξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top