VIDEO: Το χρονικό της απόπειρας φόνου στην επαρχία Αμμοχώστου - Οι διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη
Σοκ ανά το Παγκύπριο προκάλεσε η υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες 8 Αυγούστου, 2025 στις Βρυσούλλες, στη επαρχία Αμμοχώστου.
«Σχετικά με το ερώτημα που τέθηκε σχετικά με τα σχέδια της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ να επισκεφθεί την Κύπρο, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Κύπρο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
«Θα συναντηθεί, ωστόσο, με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο ηγέτη χωριστά εκτός Κύπρου μέσα στις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.
Ο κ. Χακ ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ στις 19 Ιουνίου κατά πόσον έχει προγραμματιστεί ταξίδι της κ. Ολγκίν και αν έχει υπάρχει χρονοδιάγραμμα των επαφών της στο νησί.
«Σίγουρα, έχει προγραμματιστεί ταξίδι της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στη Κύπρο», είχε ο κ. Χακ, προσθέτοντας ότι «μόλις έχουμε ημερομηνίες να μοιραστούμε, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις