ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική επιβράδυνση τον Ιούνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ευρωζώνη

Σημαντική επιβράδυνση τον Ιούνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ευρωζώνη

Επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, αφού ο τομέας της μεταποίησης σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι μηνών, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο δείκτης HCOB Eurozone Purchasing Managers' Index (PMI) που δημοσίευσε η S&P Global κατέγραψε τιμή 50,8, από 52,2 τον Μάιο, παρουσιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. Κάθε ένδειξη πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη, ενώ μια τιμή κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση.

Ωστόσο, η μεταποιητική δραστηριότητα διολίσθησε στο 46 τον Ιούνιο, από 49,3 τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία ωστόσο "υποδηλώνουν ότι το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται το δεύτερο τρίμηνο", αναφέρει η S&P Global.

Ωστόσο, ο χαμηλότερος δείκτης PMI τον Ιούνιο έδειξε ότι η ανάπτυξη "μπορεί να είναι πιο αργή από ό,τι αρχικά αναμενόταν", δήλωσε ο Bert Colijn, ανώτερος οικονομολόγος για την Ευρωζώνη στην τράπεζα ING Bank.

Οι οικονομολόγοι συμφώνησαν ότι είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια τον Ιούλιο, αν και θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις αργότερα μέσα στο έτος.

"Οι δείκτες PMI της HCOB δεν παρέχουν τα εφόδια για νέα μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο από την ΕΚΤ", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου (HCOB).

Η κατάσταση στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, επιβαρύνει τις οικονομικές επιδόσεις ολόκληρης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.

"Είναι προφανές ότι οι κακές οικονομικές επιδόσεις της Γαλλίας έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο de la Rubia.

Η έρευνα έδειξε μείωση τόσο της παραγωγής υπηρεσιών όσο και της μεταποίησης.

Αντίθετα, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, κατέγραψε τρίτη διαδοχική μηνιαία αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την έρευνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δεξίωση της Πρεσβειας των ΗΠΑ με την ευκαιρία της 248ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top