Προς διερεύνηση ο θάνατος του 41χρονου Παναγιώτη - Η παράκληση του ΟΚΥπΥ

Προς διερεύνηση ο θάνατος του 41χρονου Παναγιώτη - Η παράκληση του ΟΚΥπΥ

Οδηγίες για πλήρη διερεύνηση έδωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε σχέση με την καταγγελία για τον θάνατο 41χρονου με δρεπανοκυτταρική αναιμία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου την Τετάρτη.

«Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα, παράκκληση μας είναι να μην προβαίνουμε στα οποιαδήποτε συμπεράσματα, τα οποία δεν βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή της έρευνας», σημειώνει ο ΟΚΥπΥ σε ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο ασθενής πέθανε «περιμένοντας τους γιατρούς να αποφασίσουν για το ποιος θα τον αναλάμβανε».

Στην καταγγελία προέβησαν η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας και λοιπών αιμοσφαιρινοπαθειών και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δρεπανοκυτταρικής και Μικροδρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, που ανέφεραν ότι οι γιατροί «αν και έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να του σώσουν τη ζωή, δεν διέθεταν ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε τη σχετική εξειδίκευση για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά», επισημαίνοντας παράλληλα ότι, ενώ έχουν δοθεί στον ΟΚΥπΥ οι απαραίτητες επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών αυτών, φαίνεται ότι αυτές δεν έχουν φθάσει ποτέ στους γιατρούς των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργούν όταν προκύπτει ανάγκη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE