ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

Έφτασε – επιτέλους- το τριήμερο του κατακλυσμού, όπου με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν πολλοί. Αν θέλεις να ξεφύγεις για λίγες μέρες, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, υπάρχουν δεκάδες επιλογές στο νησί με πλούσιες εκδηλώσεις και γνωστούς καλλιτέχνες.

To ΤhemaOnline, έψαξε και σου δίνει προτάσεις για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες, σε όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Κατακλυσμός στη Λάρνακα

Οι φετινοί εορτασμοί στην Λάρνακα, αρχίζουν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Για έξι συνεχόμενες μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Παράλληλα οι πανηγυριστές θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 στις 8.00 μ.μ. με την εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου , Σώμα Κύπριων Οδηγών, συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, και την Φιλαρμονική Περιβλιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξεδρών, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Ίμβριος, Σπύρος Σπυράκος, Στέλλα Γεωργιάδου, Γιώργος Δασκουλίδης, Σάββας Κέττηρος, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Γιώργος Βασιλείου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Ττερλικκάς, Παμπίνα Κοντέα, Πρόδρομος Τσιολιάς, Prospectus, μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Biased Beast, Γιώργος Γιαννιάς κ.α.

Παράλληλα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη στις 21, 22, 24 και 25 Ιουνίου.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέσης ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.

Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγονται οι Αγώνες Beach – Volley και στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατακλυσμός στη Λεμεσό 

Ο Δήμος Λεμεσού υπόσχεται και φέτος ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλος).
 
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες και κρουαζιέρες με τον Πάμπορο!
 
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00 Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού με την παράσταση «Καλώς ήρταμεν! Χοροί και τραγούδια της Κύπρου» . Ένα γλέντι επι σκηνής βγαλμένο μέσα από την Κυπριακή Μουσικοχορευτική Παράδοση με τη συμμετοχή του γνωστού ερμηνευτή Χρήστου Σίκκη, Πέτρο Κουλουμή στο τραγούδι και τους μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή και Χρήστο Ισηδώρου.

21:00 Ο Στέφανος Πελεκανής, η Άντρη Καραντώνη και ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πορεία του έντεχνου κυπριακού τραγουδιού.  

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

18:00-20:00 Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου.

20:00 Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος. Ο καραγκιόζης ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου.

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00 Ο Πολιστικός Όμιλος Ζήδρος σε ένα πρόγραμμα με Κρητικούς χορούς και τραγούδια

21:00 Ο Γιάννης Κότσιρας με την Μυρτώ Βασιλείου, την Δήμητρα Μπουλούζου και μια εξαιρετική πενταμελή ορχήστρα, σε ένα πρόγραμμα με στόχο τη γνήσια διασκέδαση αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

18:00-20:00 Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου.

20:00 Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου. Ο καραγκιόζης λουκκουματζης

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00    Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ήρταν οι μέρες οι καλές … », αφιερωμένη στην Κυπριακή παράδοση, από τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Όμιλο Λεμεσού Διόνυσο, το μουσικό σχήμα «Αντάμα» και λαϊκούς ποιητές.

21:00  «Μια φορά θυμάμαι» με τον Παντελή Θαλασσινό και την Ρίτα Αντωνοπούλου. Μια μουσική ανθολογία από  τον Βαμβακάρη στον Ξαρχάκο, από τον Τσιτσάνη στον Μαρκόπουλο, από τον Καλδάρα στον Χατζιδάκι, από τον Σουγιούλ στον Λοϊζο και από τον Ζαμπέτα στον Μικρούτσικο. Ένα σπουδαίο πρωτότυπο συναπάντημα δύο σημαντικών καλλιτεχνών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατακλυσμός στην Πάφο

Η Πάφος ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού, το τριήμερο 22-24 Ιουνίου. Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Κατακλυσμού 2024, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες με τους Δήμος Δημάκη και Droulias Brothers, μουσική, χορούς και θαλάσσια αγωνίσματα! Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία του Κάστρου και στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Στα πλαίσια του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου μεγάλη συναυλία με τον Μάκη Δημάκη και “Droulias Brothers”.

Δείτε πιο κάτω το αναλυτικό πρόγραμμα:

Κατακλυσμός στην Αγία Νάπα 

Με πολλές εκπλήξεις, ανάμεσά τους και συναυλία με Πρωτοψάλτη και Χατζηγιάννη! Ο Κατακλυσμός, η Γιορτή Ψαριού & το Φεστιβάλ Νερού στην Αγία Νάπα, θα πραγματοποιηθούν φέτος το τριήμερο 11-13 Ιουνίου 2022, επιφυλάσσοντάς μας πολλές εκπλήξεις!

Ανάμεσά τους και τη συναυλία "Μια αγκαλιά τραγούδια" με τους Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ώρα 9:00 μ.μ. στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Είσοδος Ελεύθερη!

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη, είναι από τις πιό σημαντικές μας ερμηνεύτριες , με ξεχωριστή σκηνική παρουσία ,που πρωτοστατεί στην Ελληνική μουσική σκηνή περισσότερο από 45 χρόνια και τα τραγούδια της έχουν αφήσει για πάντα ανεξίτηλο το στίγμα τους.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιό εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του , με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθειά στην ψυχή μας, γνωρίζει πως να γεμίζει το κοινό με όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση.

Οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ενώνουν γιά πρώτη φορά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους που τόσο έχουμε όλοι αγαπάμε! Μας υπόσχονται ένα δίωρο μοναδικό μουσικό ταξίδι με το ακριβό τους «Διθέσιο», ένα νοσταλγικό «Πάρτυ», μία καλοκαιρινή «Γιορτή», μας προκαλούν να τραγουδίσουμε μαζί τους το «Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί», να απογειωθούμε με τα «Χέρια ψηλά», να τραγουδίσουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας «Χορεύω» και τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους «Νικητές Χαμένοι» και «Κανένας μόνος»!

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατακλυσμός στον Πρωταρά

Σε μια μεγάλη δωρεάν συναυλία μας με την μοναδική Έλενα Παπαρίζου, μας προσκαλεί ο Δήμος Παραλιμνίου, την Κυριακή του Κατακλυσμού, στον Πρωταρά.
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:00 και θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική πλατεία εκδηλώσεων (χώρος στάθμευσης παραλίας Fig Tree Bay) στον Πρωταρά και η είσοδος είναι δωρεάν. Ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει ότι όλοι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης θα είναι δωρεάν και καλεί το κοινό όπως ακολουθεί τις υποδείξεις της Αστυνομίας και του προσωπικού του Δήμου Παραλιμνίου ανάλογα με τις τροχονομικές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού»

Σε δηλώσεις προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top