Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

«Προφανώς αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά και η Χεζμπολάχ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί εναντίον οποιουδήποτε και η προτίμησή μας θα ήταν η Χεζμπολάχ να επιδιώξει μια διπλωματική λύση, είναι η πιο παραγωγική», ανέφερε.

Ο Μάθιου Μίλερ προσέθεσε ότι «σίγουρα οι απειλές προς άλλες χώρες που δεν εμπλέκονται καθόλου σε αυτή τη σύγκρουση (Ισραήλ-Χεζμπολάχ) δεν είναι ένα παραγωγικό βήμα για αυτές».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η ομιλία του Νασράλα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Κύπρου, διότι δεν είχε γίνει ακόμη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE