LIKE ONLINE

Γιατί όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε φτωχότεροι

Γιατί όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε φτωχότεροι

Προσπαθείτε όχι μόνο να είστε αναντικατάστατες στη δουλειά σας αλλά και να εκτιμήσουν την εργατικότητα και τις ιδέες σας αρκετά για να σας δώσουν αύξηση, ίσως ακόμα και προαγωγή.

Γιατί, τότε, συνεχίζετε να βγάζετε όλη τη «λάντζα» με τα ίδια χρήματα και από την ίδια θέση; Η ειδικός στη στρατηγική καριέρας Whitney Living απαντά πως όταν δεν θέτουμε όρια στη δουλειά καταλήγουμε με χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία, λιγότερο ελεύθερο χρόνο αλλά και κακή οικονομική κατάσταση και εξηγεί το γιατί.

1. Δεν διεκδικούμε τίποτα: Μια διεκδίκηση, όπως το να ζητήσουμε αύξηση ή αλλαγή ωραρίου, σίγουρα μας βγάζει έξω από τη ζώνη βολής μας αλλά είναι απαραίτητο να γίνει, ώστε να επιτύχουμε καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να αμειβόμαστε πιο δίκαια για τη δουλειά μας. «Αν σας έχουν “υποσχεθεί” αύξηση ή δεν σας έχουν δώσει ποτέ αύξηση, ο εργοδότης σας μπορεί να εκμεταλλεύεται τα όριά σας. Δεν περιμένει από εσάς να τη διεκδικήσετε, οπότε δεν σκοπεύει και να σας τη δώσει».

2. Μας αναθέτουν πάρα πολλή δουλειά ή εργασίες κατώτερες των προσόντων μας: Όταν δεχόμαστε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας από όσο μάς αναλογεί ή «αγγαρείες» που συνήθως ανατίθενται σε μαθητευόμενους, ενώ έχουμε πολλά χρόνια εμπειρίας πίσω μας, σίγουρα η αμοιβή μας δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά και στις εργατοώρες μας. Κάποιοι εργοδότες μάλιστα, όπως υπενθυμίζει η Living, εκμεταλλεύονται υπέρ του δέοντος τους εργαζόμενους που λένε σε όλα «ναι».

3. Παραμένουμε σε μια δουλειά που θα έπρεπε να έχουμε εγκαταλείψει: Είτε περιμένουν από εμάς να εργαστούμε υπερωρίες για τις οποίες δεν θα αμειφθούμε είτε δεν μας πληρώνουν αρκετά, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αρχίσουμε την αναζήτηση στην αγορά εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη συμφωνία, που μας αξίζει περισσότερο. «Όταν παραμένουμε για πάρα πολύ καιρό στην ίδια δουλειά έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι προοπτικές μας για ένα καλύτερο εισόδημα» όπως συνοψίζει την κατάσταση η Living. Κι αυτό γιατί σε μια καινούρια δουλειά μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα χρήματα, να εμπλουτίσουμε το βιογραφικό μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική δικτύωσή μας, βελτιώνοντας τις προοπτικές μας ακόμα και για το μακρινό μέλλον. Και φυσικά απομακρυνόμαστε από ένα εργασιακό περιβάλλον μη υγιές και τοξικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Έβαλε φωτιά σε όχημα και αργότερα «κάηκε» ο ίδιος από μαρτυρία - Σύλληψη 57χρονου

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Καιρός: Πότε θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ψυχικό: Πώς προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της εκτέλεσης οι Αρχές - Οι κρίσιμες καταθέσεις και οι κινήσεις του δολοφόνου



ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top