Προχωρά σε προσφυγή κατά του ΡΙΚ ο Θανάσης Τσώκος

Προχωρά σε προσφυγή κατά του ΡΙΚ ο Θανάσης Τσώκος

Σε προσφυγή κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ να τον θέσει σε τρίμηνη διαθεσιμότητα προχώρησε ο Θανάσης Τσώκος. Η προσφυγή ορίστηκε για πρώτη εμφάνιση ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 10/9/2024

Σε ανακοίνωση από το Δικηγορικό Γραφείο Κρις Τριανταφυλλίδη, αναφέρεται ότι ο κ. Τσώκος δια μέσω του δικηγόρου του Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη καταχώρησε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ με «τον βασικό ισχυρισμό ότι η απόφαση είναι παράνομη καθότι ελήφθη κατά παράβαση των βασικών με το θέμα νομικών αρχών και από Οργανο -το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ- ενώ αυτό λειτουργούσε με παράνομη σύνθεση και με τον Πρόεδρο του να παραβιάζει το αντικειμενικό κριτήριο της αμεροληψίας».

Εναντίον του κ. Τσώκου διεξάγεται έρευνα από ερευνώντα λειτουργό σχετικά με ζητήματα που του καταλογίζονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.