ΔΙΕΘΝΗ

Μητέρα θάφτηκε ζωντανή με τις τρεις κόρες της στην Ινδία - Νεκροί από καύσωνα, κατολισθήσεις και πλημμύρες -Βίντεο

Μητέρα θάφτηκε ζωντανή με τις τρεις κόρες της στην Ινδία - Νεκροί από καύσωνα, κατολισθήσεις και πλημμύρες -Βίντεο

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον συνδυασμό καύσωνα, κατολισθήσεων και πλημμυρών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ινδία με τις αρχές να ανακοινώνουν 26 θανάτους ανάμεσα στους οποίους και αυτοί μιας μητέρας που θάφτηκε ζωντανή με τις τρεις κόρες της σε κρατίδιο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η πρωτεύουσα Νέο Δελχί πέρασε χθες την πιο ζεστή νύχτα των τελευταίων έξι ετών, με τα νοσοκομεία στην πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων να αναφέρουν τουλάχιστον πέντε θανάτους από θερμοπληξία αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Times of India.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκλήθηκαν από συνεχείς βροχοπτώσεις στο βορειανατολικό κρατίδιο Άσαμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους χθες βράδυ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Μια γυναίκα και οι τρεις κόρες της θάφτηκαν ζωντανές σε κατολίσθηση», δήλωσε ο Σίτζου Ντας, αξιωματούχος των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου.

«Το σπίτι τους ήταν σε μία πλαγιά και πέθαναν επί τόπου γύρω στα μεσάνυχτα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα πτώματά τους ανασύρθηκαν ύστερα από τρίωρη επιχείρηση αναζήτησης από διασώστες. «Σκοτώθηκε και ένα τρίχρονο παιδί».

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ακραία ζέστη φέτος το καλοκαίρι, σε μια τάση που σύμφωνα με επιστήμονες έχει επιδεινωθεί από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Από τον Μάρτιο, οι θερμοκρασίες ανήλθαν στους 50 βαθμούς Κελσίου στο Δελχί και το κοντινό κρατίδιο Ρατζαστάν, ενώ καταγράφηκαν υπερδιπλάσιες απ’ ό,τι συνήθως ημέρες με καύσωνα αυτή την περίοδο στο βορειοδυτικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στο Άσαμ, πάνω από 160.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν, με το ύψος των υδάτων να ξεπερνά τα επίπεδα συναγερμού στον Κοπίλι, έναν από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Βραχμαπούτρα, που είναι από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ινδίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη: «Δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ το θέμα της μετανάστευσης»

ΠτΔ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη: «Δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ το θέμα της μετανάστευσης»

Όλοι γνωρίζουν - και οι ξένες διπλωματικές αποστολές που είναι στην Κύπρο και γενικότερα η διεθνής κοινότητα - ποιος στρατιωτικοποιεί και ποιος παραβιάζει συνεχώς τη νεκρή ζώνη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top