Μεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε 16 μέρες μετά την εκλογή του - Του έστησαν ενέδρα σε λεωφορείο

Μεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε 16 μέρες μετά την εκλογή του - Του έστησαν ενέδρα σε λεωφορείο

Δήμαρχος κοινότητας στο νότιο Μεξικό, ο οποίος είχε εκλεγεί μόλις, στις εκλογές της 2ης Ιουνίου, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα σε δρόμο κοντά στην Ακαπούλκο.

Ο Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα Φλόρες, ο οποίος είχε εκλεγεί με το τοπικό κόμμα México Avanza («Το Μεξικό Εμπρός», κεντροαριστερά), δολοφονήθηκε στην εθνική οδό Ακαπούλκο-Πινοτέπα.

Ο Φλόρες ήταν πλοίαρχος ε.α. του πολεμικού ναυτικού και συνήθως συνοδευόταν από μέλη της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με την εφημερίδα El Sur. Όμως δεν είχε συνοδεία όταν δολοφονήθηκε, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα Φλόρες αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα μετά τη δολοφονία του φίλου του Χεσούς Γκονσάλες Ρίος, ηγέτη των Πρασίνων (Partido Verde) στην Κοπάλα, την 29η Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE