Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Η Κούβα να αφαιρεθεί από τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Η Κούβα να αφαιρεθεί από τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Κούβας, να αφαιρεθεί η χώρα από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Η πρόσφατη αφαίρεση της Κούβας από τον κατάλογο των χωρών που αρνούνται να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα πρώτο βήμα, προσθέτει.

Το ΠΣΕ αναφέρει επίσης ότι "οι ΗΠΑ οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο όπως όλοι", προσθέτοντας πως "η πολιτική αποκλεισμού της Κούβας είναι μια άδικη, απάνθρωπη και παράνομη πράξη, που πλήττει καίρια την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο του λαού".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.