Κυβέρνηση: Αύξηση 5,1% στη μέση απασχόληση την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου

Κυβέρνηση: Αύξηση 5,1% στη μέση απασχόληση την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου

Στα 54.835 άτομα κατά μέσο όρο ανήλθε η απασχόληση στην Κυβέρνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, καταγράφοντας αύξηση κατά 2.684 άτομα ή 5,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Σύμφωνα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η απασχόληση στη Κυβέρνηση τον Μάιο ανήλθε στα 54.826 άτομα.

Στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.032 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.248 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.271 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.838 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι με 51,4% και το μικρότερο οι ΕΟΧ με 5,4%.

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.889 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.191 εργοδοτουμένοι Αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 4.386 ΕΟΧ και 148 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (67,5%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,8%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.144 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.633 ΕΑΧ, 299 ΕΟΧ και 747 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,9%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE