Ο Μπορέλ χαιρετίζει ψήφισμα ΣΑ ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα - Καλεί τα μέρη να εφαρμόσουν

Ο Μπορέλ χαιρετίζει ψήφισμα ΣΑ ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα - Καλεί τα μέρη να εφαρμόσουν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψηφίσματος με το οποίο υποστηρίζει την πρόταση για εκεχειρία που ανακοινώθηκε στις 31 Μαΐου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και καλεί τα δύο μέρη να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν την πρόταση, τόνισε σε γραπτή δήλωση του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρεται, η ΕΕ ζητά την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του νέου ψηφίσματος 2735 του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την εφαρμογή των ψηφισμάτων 2728, 2720 και 2712.

«Η ΕΕ υπενθυμίζει την πλήρη στήριξή της στον ολοκληρωμένο οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Καλούμε και τα δύο μέρη να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν την πρόταση (η οποία περιλαμβάνει) τρεις φάσεις», πρόσθεσε.

Η ΕΕ, κατάληξε, «είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας πολιτικής διαδικασίας για επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης, στη βάση της λύσης των δύο κρατών, και να υποστηρίξει μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Γάζας».

Η πρόταση την οποία παρουσίασε στις 31 Μαΐου ο Αμερικανός Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για πρόταση από το Ισραήλ προς τη Χαμάς, αφορά σε πρώτη φάση πλήρη εκεχειρία μεταξύ των πλευρών και απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από όλες τις κατοικημένες περιοχές στη Γάζα, παράλληλα με την απελευθέρωση ευάλωτων Ισραηλινών ομήρων ταυτόχρονα με απελευθέρωση Παλαιστίνιων φυλακισμένων. Η δεύτερη φάση αφορά την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και η τρίτη φάση αφορά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE