Ο άνθρωπος που αφήνει δεκάδες κουνούπια να τον τσιμπήσουν: Ο λόγος που το κάνει - Δείτε βίντεο

Ο άνθρωπος που αφήνει δεκάδες κουνούπια να τον τσιμπήσουν: Ο λόγος που το κάνει - Δείτε βίντεο

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η προοπτική να μας τσιμπήσει ένα κουνούπι είναι κάτι που μάλλον θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε.

Οι άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών, από τη χρήση διχτυωτών κουρτινών μέχρι την εφαρμογή απωθητικού τύπου ζούγκλας. Ωστόσο, ένας άνθρωπος τα αναζητά ενεργά, και ο λόγος του μπορεί να είναι ο μόνος λογικός: η επιστήμη.

Ο Δρ Perran Ross, γνωστός ως ο «άνθρωπος των κουνουπιών», επιτρέπει οικειοθελώς σε χιλιάδες κουνούπια να τον τσιμπήσουν. Ο Ross, ένας πειραματικός βιολόγος, μελετά τα κουνούπια, εστιάζοντας στη διάρκεια ζωής τους και στα βακτήρια που μεταφέρουν. Δεδομένου ότι τα κουνούπια είναι από τα πιο θανατηφόρα ζώα λόγω του ρόλου τους ως φορείς της ελονοσίας, η βαθύτερη κατανόησή τους είναι ζωτικής σημασίας.

Η έρευνά του απαιτεί τη διατήρηση ενός μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών προς μελέτη. Όπως κάθε ζώο σε αιχμαλωσία, έτσι και αυτά τα κουνούπια πρέπει να τρέφονται τακτικά. Το χέρι του Ross, επομένως, γίνεται ένας απαραίτητος σταθμός σίτισης για αυτά τα έντομα.

Το έργο του Ross είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια. Με την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς και της βιολογίας των κουνουπιών, οι επιστήμονες μπορούν να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης αυτών των θανατηφόρων ασθενειών.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE