Για τους περισσότερους ανθρώπους, η προοπτική να μας τσιμπήσει ένα κουνούπι είναι κάτι που μάλλον θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε.
Οι άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών, από τη χρήση διχτυωτών κουρτινών μέχρι την εφαρμογή απωθητικού τύπου ζούγκλας. Ωστόσο, ένας άνθρωπος τα αναζητά ενεργά, και ο λόγος του μπορεί να είναι ο μόνος λογικός: η επιστήμη.
Ο Δρ Perran Ross, γνωστός ως ο «άνθρωπος των κουνουπιών», επιτρέπει οικειοθελώς σε χιλιάδες κουνούπια να τον τσιμπήσουν. Ο Ross, ένας πειραματικός βιολόγος, μελετά τα κουνούπια, εστιάζοντας στη διάρκεια ζωής τους και στα βακτήρια που μεταφέρουν. Δεδομένου ότι τα κουνούπια είναι από τα πιο θανατηφόρα ζώα λόγω του ρόλου τους ως φορείς της ελονοσίας, η βαθύτερη κατανόησή τους είναι ζωτικής σημασίας.
Η έρευνά του απαιτεί τη διατήρηση ενός μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών προς μελέτη. Όπως κάθε ζώο σε αιχμαλωσία, έτσι και αυτά τα κουνούπια πρέπει να τρέφονται τακτικά. Το χέρι του Ross, επομένως, γίνεται ένας απαραίτητος σταθμός σίτισης για αυτά τα έντομα.
Το έργο του Ross είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια. Με την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς και της βιολογίας των κουνουπιών, οι επιστήμονες μπορούν να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης αυτών των θανατηφόρων ασθενειών.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις