Ανθεκτικές οι κινεζικές εμπορικές τράπεζες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ανθεκτικές οι κινεζικές εμπορικές τράπεζες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Το ισοζύγιο των προβλέψεων για την κάλυψη ζημιών από δάνεια, στις εμπορικές τράπεζες της Κίνας καταγράφηκε στα 6,9 τρισεκατομμύρια γιουάν (880 δισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (NFRA).

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 269,8 δισεκατομμύρια γιουάν (34,50 δισεκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των κινεζικών τραπεζών κατά των κινδύνων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως τονίζει η ίδια ρυθμιστική αρχή.

Ο δείκτης του ποσοστού κάλυψης των τραπεζών από τις ζημιές μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφηκε στο 204,54% στα τέλη Μαρτίου, μειωμένος κατά 0,6% σε σύγκριση με τα τέλη του 2023.

Κατά το πρώτο τρίμηνο τα συνολικά καθαρά κέρδη των κινεζικών εμπορικών τραπεζών έφτασαν στα 672,3 δισεκατομμύρια γιουάν (85,96 δισεκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 0,7%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Αλλοδαπός κρατούμενος, ηλικίας 54 ετών, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2025 στην Πάφο, με θύμα γυναίκα ηλικίας 34 ετών, απεβίωσε αργά απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE