ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Βίκτορ Όρμπαν

ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Βίκτορ Όρμπαν

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Βουδαπέστη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Σε δύο ημέρες, ο γενικός γραμματέας θα βρίσκεται εδώ, για να συζητήσουμε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», δήλωσε ο Όρμπαν. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της Συμμαχίας για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα «παράλογη αποστολή».

Η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου. Ο Oύγγρος πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, επικρίνοντας έντονα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE