Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικών στο Πακιστάν

Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικών στο Πακιστάν

Επτά πακιστανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν το όχημά τους έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα  με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Έξι στρατιώτες και αξιωματικός σκοτώθηκαν όταν πυροδοτήθηκε «αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός» στην περιοχή Λακί Μαρουάτ, στον νομό Χάιμπερ Παχτούνχβα, εξηγεί ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.

Αστυνομικός που υπηρετεί στη Λακί Μαρουάτ δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έκρηξη «κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα» στο οποίο επέβαιναν τα μέλη του στρατού.

Η ορεινή περιοχή Χάιμπερ Παχτούνχβα αποτελεί για καιρό κρησφύγετο τζιχαντιστικών οργανώσεων, ιδίως των πακιστανών Ταλιμπάν και του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη χθεσινή επίθεση.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, γνωστοί με την ονομασία Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ), είναι η πιο ενεργή οργάνωση στην περιοχή και βάζουν συχνά στο στόχαστρο τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι επιθέσεις πολλαπλασιάστηκαν στο Πακιστάν αφότου ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν, τη 15η Αυγούστου 2021.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE