Μπάϊντεν: «Eάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί»

 Μπάϊντεν: «Eάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί»

Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί. Θα προχωρήσει πιο πέρα και θα απειληθεί όλη Ευρώπη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας, των συμμάχων μας και της Γαλλίας».

Αυτό δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου κάνοντας λόγο για ένα σύμμαχο που αγαπάει και σέβεται τους Ευρωπαίους.

Υπογράμμισε και αυτός από την πλευρά του ότι στην ουκρανική κρίση διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι στο ζήτημα της Ουκρανίας η Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινή αντίληψη που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ελευθερία των λαών γι’ αυτοδιάθεση.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη μέση Ανατολή ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ανέφερε επίσης ότι εννέα μήνες μετά την έναρξη της σύγκρουσης η κατάσταση στην Ράφα από ανθρωπιστική άποψη είναι απαράδεκτη και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικούς διάδρομους όπως ζητάει εδώ και πολλούς μήνες η διεθνής κοινότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE