Αρχίζει η ναυτική επιχείρηση «Σοφία» στη Μεσόγειο

Αρχίζει η ναυτική επιχείρηση «Σοφία» στη Μεσόγειο

Οι πρέσβεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας αποφάσισαν χθες να ξεκινήσει το πρώτο βήμα της δεύτερης φάσης της επιχείρησης κατά των λαθρεμπόρων ανθρωπίνων ζωών στη Μεσόγειο, βάσει των κατευθύνσεων που είχαν λάβει από τα άτυπα Συμβούλια Υπουργών Αμυνας κι Εξωτερικών, στις 3 και 5 Σεπτεμβρίου. Οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν από τις 7 Οκτωβρίου.

Η ναυτική επιχείρηση της ΕΕ εναντίον των λαθρεμπόρων ανθρώπων στη Μεσόγειο θα έχει τη δυνατότητα να επιβαίνει σε σκάφη, να διεξάγει έρευνα, να κατάσχει και να υποδεικνύει άλλο πλοίου στα σκάφη που έχει υποψίες ότι χρησιμοποιούνται από τους σύγχρονους δουλεμπόρους ή τη μεταφορά προσφύγων στις ανοικτές θάλασσες, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας συμφώνησε επίσης ότι η επιχείρηση EUNAVFOR Med θα πρέπει να μετονομαστεί σε επιχείρηση ¨Σοφία¨, από το όνομα που δόθηκε στο μωρό το οποίο γεννήθηκε σε πλοίο της επιχείρησης το οποίο είχε διασώσει τη μητέρα του στα ανοικτά της Λιβύης στις 22 Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Μετά τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων TAKATA, η Κυβέρνηση προχωρεί σε απάντηση μέσω γραπτής δήλωσης του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.