Μεγάλη λίστα δημοφιλών καλλυντικών προϊόντων αποσύρθηκαν από την αγορά - Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη λίστα δημοφιλών καλλυντικών προϊόντων αποσύρθηκαν από την αγορά - Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη λίστα δημοφιλών καλλυντικών προϊόντων εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά, αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τα έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση τους.

Πρόκειται για σαμπουάν, αφρόλουτρα σώματος, μαλακτικές κρέμες μαλλιών, καθώς και αποσμητικά μασχάλης γνωστών εταιρειών, τα οποία έχουν αποσυρθεί, αφού σύμφωνα με την επισήμανσή τους περιέχουν την ουσία butylphenyl methylpropional (BMHCA), η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής των εν λόγω προϊόντων, γι’ αυτό και διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους στην κυπριακή αγορά.

Προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν τα έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που τα εντοπίσει να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608682.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.