Χωρίς ρεύμα Δημοτικό εν μέσω καύσωνα: Ιδρωμένα και κατακόκκινα τα παιδιά - «Απάνθρωπες οι συνθήκες»
07.06.2024 - 12:42
Κάτω από δύσκολες συνθήκες μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό προσπαθούν να αντεπεξέλθουν, στο Δημοτικό σχολείο Άγιος Ανδρέας όπου υπάρχει διακοπή ρεύματος.
Σύμφωνα με μητέρα η οποία μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» , ανέφερε ότι όταν πήγε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο « Τα μωρά ήταν έξω από τις τάξεις σε ένα διάδρομο που έχει ένα μικρό σκέπαστρο, στους 50 βαθμούς Κελσίου».
Όπως ανέφερε μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρίσκονται μέσα στην τάξη επειδή επικρατεί ζέστη και η θερμοκρασία εσωτερικά στην αίθουσα έχει ανέβει επικίνδυνα «Δεν δουλεύει τίποτα διότι δεν υπάρχει ρεύμα. Υποφέρουν οι δάσκαλοι και τα μωρά μαζί» .
Η μητέρα περιέγραψε την στιγμή που αντίκρισε το γιο της λέγοντας «Ήταν ολοκόκκινος, τα ρούχα κολλημένα πάνω του....τα μαλλιά το κολλημένα από ιδρώτα... Είναι ζαλισμένο το παιδί »
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ανδρέας, Αριάνα Πετρίδου , ανέφερε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με το ρεύμα στο συγκεκριμένο σχολείο και ότι είναι «απάνθρωπες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν».
Σύμφωνα με την κ.Πετρίδου , οι διευθύντριες και οι δασκάλες ενημερώσαν τον Σύνδεσμο Γονέων για την κατάσταση που επικρατεί και ότι είναι αδυνάτον να κάνουν μάθημα. «Η Διεύθυνση παλεύει με ότι έχει» .
Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας , όπως αναφέρει η Πρόεδρος, δεν βοηθάνε την κατάσταση με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να ενημερώσει γονείς, εάν θέλουν να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λιποθυμήσει κάποιο παιδί από τον καύσωνα και την έλλειψη ρεύματος.
Επίσης αναφέρθηκε στο ότι ακόμα και η απόφαση να παραλάβουν γονείς τα παιδιά τους, δεν μπορεί να λειτουργήσει για όλους, καθώς αρκετοί γονείς εργάζονται και «δεν έχουν την ευχέρεια όλοι να μείνουν σπίτι να προσέχουν τα παιδιά τους, επειδή το σχολείο δεν έχει τις σωστές εγκαταστάσεις να μπορούν να λειτουργούν σε περιβάλλον που να είναι παραγωγικό»
Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.