ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γη ξανά το Starship της Space X – Ενθουσιασμένος ο Μασκ, παρά τα μικρά προβλήματα - Δείτε βίντεο

Στη Γη ξανά το Starship της Space X – Ενθουσιασμένος ο Μασκ, παρά τα μικρά προβλήματα - Δείτε βίντεο

Με ασφάλεια επέστρεψε στη Γη, παρά κάποια μικρά προβλήματα στη θερμική θωράκιση το Starship, το τεράστιο διάστημόπλοιο της Space X.

Το διαστημόπλοιο έπεσε ομαλά στον Ινδικό Ωκεανό το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

Δείτε όλη την πτήση:

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την εκτόξευση:

 maketa-spaceX

Αυτό επιβεβαίωσε με tweet ο επικεφαλής της Space X, Έλον Μασκ. «Παρά την απώλεια πολλών πλακιδίων [ενν. για τη θερμική θωράκιση] και την καταστροφή ενός flap, το Starship κατάφερε να προσθαλασσωθεί στον ωκεανό», έγραψε.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, αναφέρθηκε σε μήνυμά της στο X στην ομαλή προσθαλάσσωση και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν πάνω στην τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Starship.

Το BBC σημειώνει ότι το βίντεο από την επιστροφή του Starship στη Γη δείχνει ότι σε μεγάλο βαθμό άντεξε τις πιέσεις κατά τη φάση της επανόδου. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, όπως ένα σπασμένος φακός σε μια κάμερα και κάποια πλακίδια, είναι μικρά.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση να λειτουργήσει σωστά η θερμική θωράκιση του διαστημικού οχήματος. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται πάνω στο όχημα, ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα, κατά τη φάση της επανόδου ανέρχονται σε πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου. Τα ειδικά πλακίδια πρέπει να κρατούν όλη αυτή τη θερμότητα μακριά από τον μεταλλικό σκελετό και φυσικά το πλήρωμα.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα του Starship ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη NASA που σχεδιάζει, μέσα από το πρόγραμμα «Άρτεμις» να ξαναβάλει τους ανθρώπους στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια.

Οι αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη πιθανόν θα επιβαίνουν σε μια διαφορετική εκδοχή του Starship, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο για να κάνει όλο το ταξίδι με ασφάλεια.

Η απόφαση για το πότε θα μεταβούν οι αστροναύτες θα ληφθεί στα τέλη του 2026, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προγραμματισμό. Άγνωστο όμως αν θα είναι τότε έτοιμο το διαστημικό όχημα της SpaceX.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



ΠτΔ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη: «Δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ το θέμα της μετανάστευσης»

ΠτΔ για μετανάστες στη νεκρή ζώνη: «Δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ το θέμα της μετανάστευσης»

Όλοι γνωρίζουν - και οι ξένες διπλωματικές αποστολές που είναι στην Κύπρο και γενικότερα η διεθνής κοινότητα - ποιος στρατιωτικοποιεί και ποιος παραβιάζει συνεχώς τη νεκρή ζώνη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top