ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία η προεκλογική των κομμάτων σε Ελλάδα ενόψει Ευρωεκλογών

Στην τελική ευθεία η προεκλογική των κομμάτων σε Ελλάδα ενόψει Ευρωεκλογών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προεκλογικές εκστρατείες στην Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9ης Ιουνίου, με τους επικεφαλής των κομμάτων αλλά και τους υποψηφίους να εντείνουν τις παρεμβάσεις τους.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στη σημασία των Ευρωεκλογών για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με δεδομένες τις νέες προκλήσεις που έχουν αναδυθεί στην περιοχή και παγκοσμίως.

«Σε μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μεγάλη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, μεγάλη ανησυχία για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα είναι σημαντικό η Ευρώπη να ξαναβρεί συνολικά το βηματισμό της για να αποκτήσει ένα πιο ισχυρό γεωπολιτικό αποτύπωμα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν συμμαχίες μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ότι δική του βούληση είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ουραγός.

Ως προς το επίμαχο ζήτημα του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο έχει μονοπωλήσει την πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αν «είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του εντός 90 ημερών αφότου είχε εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συζητούσαμε για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές».

«Από την αντιπολίτευση εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα συνδυασμό τοξικότητας, ψεμάτων αλλά και μιας αφόρητης αλαζονείας και αυτοαναφορικότητας», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, περί «συνδιαλλαγών» πρώην στελεχών του κόμματος κατά τη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμές για συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση.

Ωστόσο, λίγο μετά τις τοποθετήσεις του κ. Οικονόμου, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εγείρει ζήτημα «για τα τελευταία πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νέα Αριστερά, στελέχη της οποίας «φωτογραφήθηκαν» στους ισχυρισμούς Οικονόμου. Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «χυδαία ψέματα» που «προσβάλλουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους».

«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς, όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του Διαδικτύου», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε πριν από λίγο στο Γραμμικό Πάρκο στο Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top