Ανησυχεί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μετανάστες εντός νεκρής ζώνης λόγω ... καύσωνα

Ανησυχεί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μετανάστες εντός νεκρής ζώνης λόγω ... καύσωνα

Την ανησυχία της για την υγεία και την ευημερία των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών, παιδιών, που βρίσκονται εντός της ουδέτερης ζώνης του ΟΗΕ, εξέφρασε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι τα άτομα αυτά χρειάζονται πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, εξέφρασε «ανησυχία για την υγεία και την ευημερία αιτούντων άσυλο, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών, παιδιών, που βρίσκονται επί του παρόντος εγκλωβισμένοι εντός της ουδέτερης ζώνης του ΟΗΕ».

"Με την άνοδο των καλοκαιρινών θερμοκρασιών στην Κύπρο, αντιμετωπίζουν όλο και πιο δύσκολες συνθήκες", σημείωσε.

Παρόλο που η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεργάζεται στενά με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα, πρόσθεσε, «αυτά τα άτομα χρειάζονται πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, όπως προβλέπεται στο εθνικό, ενωσιακό και διεθνές δίκαιο».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE